Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εξορμήσεις σε στάσεις λεωφορείων από σωματεία εργαζομένων

Οι εξορμήσεις ενημέρωσης πραγματοποιήθηκαν σε Καμάρα, Αριστοτέλους, Μητροπόλεως, Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό - Παρόμοιες δράσεις και το απόγευμα.

Εξορμήσεις σε στάσεις λεωφορείων πραγματοποιήθηκαν το πρωί από σωματεία εργαζομένων, με αφορμή την ημέρα δράσης τους για τις αστικές συγκοινωνίες, που είχαν αποφασίσει σε διαδικτυακή συνέλευση στις 3 Νοεμβρίου.

Οι εξορμήσεις ενημέρωσης πραγματοποιήθηκαν σε Καμάρα, Αριστοτέλους, Μητροπόλεως, Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και θα γίνουν και το απόγευμα στα ίδια σημεία και σε συνοικίες.

«Μετά από χρόνια υποχρηματοδότησης, ελλείψεων, ιδιωτικοποιήσεων, ο ΟΑΣΘ έχει φτάσει να αποτελεί μια υγειονομική βόμβα για την πόλη μας, πρέπει να προστατευτεί η ζωή και η υγεία του λαού», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Πέτρος Σημάδης.

Αιτήματα των εξορμήσεων είναι η αύξηση των δρομολογίων και η βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να προστατεύεται η υγεία των επιβαινόντων από τον κορονοϊό, η επισκευή, συντήρηση και ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, προσλήψεις εργαζομένων, επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό, επίταξη των ΚΤΕΛ και ιδιωτικών μέσων για έκτακτες ανάγκες, μείωση των εισιτηρίων και δωρεάν μετακίνηση απολυμένων, υπό αναστολή και εκ περιτροπής εργαζόμενων και κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι εργαζόμενοι απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία σωματείων και ομοσπονδιών στις 26 Νοεμβρίου.