Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φάκελοι με στοχοθεσία από Αγγελούδη στους αντιδημάρχους

Φάκελο σε κάθε αντιδήμαρχο με συγκεκριμένη στοχοθεσία θα παραδώσει ο Στέλιος Αγγελούδης - Στις 2 Ιανουαρίου η πρώτη συνεδρίαση του «Συμβουλίου Διεύθυνσης»

Ξεκίνησαν δουλειά οι αντιδήμαρχοι της νέας διοίκησης του Στέλιου Αγγελούδη, αν και αναλαμβάνουν καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου. Ήδη οι αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι, τα ονόματα των οποίων ανακοίνωσε επίσημα ο νέος δήμαρχος την περασμένη Τρίτη, επισκέπτονται τις υπηρεσίες τους προκειμένου να ενημερωθούν και να έχουν πλήρη εικόνα όταν αναλάβουν επίσημα τα ηνία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ, ο νέος δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης ετοιμάζει για τους αντιδημάρχους έναν φάκελο για τον κάθε έναν που αναμένεται να τους παραδώσει τις επόμενες ημέρες. Ο φάκελος που θα παραλάβει ο κάθε αντιδήμαρχος θα έχει συγκεκριμένη στοχοθεσία και βάσει αυτής θα αξιολογείται και θα κρίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια πρώτη συνάντηση του κ. Αγγελούδη με τους αντιδημάρχους του.

Διαβάστε - Όλοι οι άνθρωποι του δημάρχου: Τα πρόσωπα-κλειδιά στη διοίκηση Αγγελούδη και οι εκπλήξεις

Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή ο νέος δήμαρχος φρόντισε να στείλει ξεκάθαρα μηνύματα προς τα μέλη της διοίκησής του. «Σημείο αναφοράς της πολιτικής μας είναι ο σεβασμός προς τους πολίτες... Φαινόμενα αλαζονείας και προσβλητικών συμπεριφορών δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελούδης στην πρώτη δήλωσή του όταν ανακοινώθηκε το σχήμα διοίκησης.  

Αναφορικά πάντως με την κριτική που έχει ασκηθεί στον κ. Αγγελούδη ότι το σχήμα διοίκησης είναι μεγάλο, από το περιβάλλον του νέου δημάρχου, αυτό που επισημαίνεται είναι ότι είναι όντως πολυπληθές αλλά ταυτόχρονο προφανές κινείται εντός όσων προβλέπει ο νόμος. Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι από τη νέα χρονιά ενσωματώνονται τα Νομικά Πρόσωπα στον δήμο και έτσι η νέα διοίκηση θα έπρεπε να αποφασίσει είτε να δημιουργηθούν μεγάλες αντιδημαρχίες είτε, αυτό που επιλέχθηκε, να καταμεριστούν σε περισσότερες δηλαδή για να υπάρχει καλύτερος έλεγχος και συντονισμός.

Παράλληλα, ο κ. Αγγελούδης προχωρά στη σύσταση «Συμβουλίου Διεύθυνσης», το οποίο θα αποτελείται από το σύνολο των διευθυντών των δημοτικών υπηρεσιών. Το «Συμβούλιο Διεύθυνσης» θα συνεδριάζει μια φορά τον μήνα παρουσία του δημάρχου ο οποίος επιδιώκει να έχει απευθείας ενημέρωση από τις υπηρεσίες. Η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιανουαρίου.