Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τέλος το εργοτάξιο Μετρό μπροστά στον ΟΣΕ, τρεις οι λωρίδες ανά κατεύθυνση

Σε μία περίπου εβδομάδα, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής της κεντρικής νησίδας, η οδός Μοναστηρίου θα επανέλθει στη μορφή που είχε πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Μετρό

Απελευθερώνεται από αύριο ο χώρος που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης για την κατασκευή του σταθμού «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός».

Έτσι, από αύριο, στην οδό Μοναστηρίου αποδίδεται στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα (ρεύμα προς δυτικά) πλάτους 3,5 μέτρων, από την οδό Μιχαήλ Καλού έως την οδό Αγίων Πάντων.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το οδόστρωμα της οδού Μοναστηρίου αποκαταστάθηκε, τοποθετήθηκε νέος ηλεκτροφωτισμός και η απαιτούμενη σήμανση, ενώ αναδιαμορφώθηκαν τα πεζοδρόμια σε μήκος 180 μέτρων, από την αφετηρία του ΟΑΣΘ έως την οδό Αγίων Πάντων, για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των πεζών.  

Υπολογίζεται ότι, σε μία περίπου εβδομάδα, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής της κεντρικής νησίδας, η οδός Μοναστηρίου θα επανέλθει στη μορφή που είχε πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Μετρό, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση σε όλο το μήκος της.