Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές ενώνουν τις δυνάμεις τους υπέρ των προσφύγων

Στη σύσταση Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες προχωρούν φοιτητές από διάφορα τμήματα του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ, στη Θεσσαλονίκη

Τις δυνάμεις τους αποφάσισαν να ενώσουν φοιτητές από όλη τη Θεσσαλονίκη, προχωρώντας στη σύσταση Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες.

Οι φοιτητές συναντήθηκαν πρώτη φορά την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων Βιολογικού, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής, Δασολογιάς, Χημικών Μηχανικών, Ψυχολογικού, Αγγλικού, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΤΕΦΑΑ καθώς και της συνέλευσης φοιτητών ΠΑΜΑΚ, της συντονιστικής επιτροπής του τμήματος ΕΚΠ και του Συλλόγου Οικότροφών Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης. Η πρώτη συνάντηση έγινε στη Φιλοσοφική Σχολή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, με σκοπό να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.

Μέσα από ζωντανή συζήτηση οι φοιτητές πρότειναν πολύμορφες πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση σχεδιασμού της Επιτροπής. Πιο αναλυτικά ο προγραμματισμός δράσης που αποφασίστηκε είναι ο εξής:

Τετάρτη 13/11: Μέρα συλλογής φωτογραφικού υλικού για το προσφυγικό και έκθεση φωτογραφίας στις σχολές
Πέμπτη 14/11: Προβολή ταινίας με θέμα τον πόλεμο στο αμφιθέατρο της Ιατρικής ΑΠΘ.
Σάββατο 16/11: Εκδήλωση της φοιτητικής επιτροπής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες μαζί με την ΕΔΥΕΘ, με τίτλο "Δίνουμε το χέρι στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, δυναμώνουν την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας."