Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές έστησαν σκηνές έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ (φωτο+vid)

Οι φοιτητές, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την ακρίβεια και το κόστος των σπουδών τους, έστησαν σκηνές έξω από την πρυτανεία.

Σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία προχώρησαν μέλη φοιτητικών συλλόγων έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την ακρίβεια και το κόστος των σπουδών τους, έστησαν σκηνές έξω από την πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές διεκδικούν όπως γράφει και το πανό τους «σίτηση, στέγαση και δωρεάν σπουδές».

Οι φοιτητές αναφέρουν ότι εξαιτίας της ακρίβειας και του υψηλού κόστους διαβίωσης αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να σπουδάσουν με αποτέλεσμα κάποιοι να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Ο Ιωάννης Μικές πρόεδρος του συλλόγου Οικοτροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης αναφέρει στη   Voria.gr ότι φοιτητές δεν μπορούν να σπουδάσουν εξαιτίας του υψηλού κόστους των ενοικίων και να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, Την ίδια ώρα επισημαίνει ότι οι φοιτητικές εστίες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των φοιτητών του ΑΠΘ, με πολλούς φοιτητές όπως αναφέρει που έχουν κάνει αίτηση και πληρούν τα κριτήρια να μην έχουν πάρει δωμάτιο.

Στη συνέχεια οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στη Φοιτητική Λέσχη και αργότερα, όπως ανέφεραν, θα έχουν συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές για να θέσουν τα αιτήματα τους.