Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φωνή λαού οργή Θεού για τα Τέμπη - Χιλιάδες πολίτες ζητούν δικαίωση για τα 57 θύματα (φωτο+vid)

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα η απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου

Με το σύνθημα «Δεν ξεχνώ» και αίτημα τη δικαίωση για τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενόψει της σημερινής 24ωρης γενικής απεργίας για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη φονική σύγκρουση των τρένων.

Μέλη εργατικών σωματείων, συνδικάτων εργαζομένων, αγροτικών συλλόγων, συνταξιούχοι, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές σε έντονα φορτισμένο κλίμα, ανήμερα της μαύρης επετείου ζητούν την πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος, όπως το χαρακτηρίζουν και την παραπομπή όλων των υπευθύνων, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, στη δικαιοσύνη.

Καθολικό αίτημα του κόσμου η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, έτσι ώστε να καταστεί ασφαλές για να μην συμβεί ξανά άλλη τραγωδία και να μην χαθούν άδικα άλλες ζωές.

Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν ότι έναν χρόνο μετά την τραγωδία παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις τίποτα δεν έχει αλλάξει στο δίκτυο, σε τμήμα του οποίου ακόμη δεν λειτουργεί η σηματοδότηση, ούτε η τηλεδιοίκηση, ενώ δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία το αυτόματο σύστημα ETCS.

Image

Στο πλαίσιο των αιτημάτων που έχει θέσει η ΑΔΕΔΥ για τη σημερινή γενική απεργία οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης μαζικές προσλήψεις, και συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις των μισθών.

Θα ακολουθήσει πορεία προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, εκεί όπου ήταν ο προορισμός της μοιραίας αμαξοστοιχίας intercity, η οποία και δεν έφτασε ποτέ.

Image