Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φυτά από zero waste λίπασμα στην πλατεία Αριστοτέλους

Γλαστράκια με πολύχρωμα πανσεδάκια καθώς και άλλα φυτά μοιράζονται στους πολίτες από μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

Με φυτά γέμισε η πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στέλνοντας ένα ηχηρό zero food waste μήνυμα.

Γλαστράκια με πολύχρωμα πανσεδάκια αλλά και άλλα φυτά μοιράζονται στους πολίτες στην πλατεία από μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων σε μία δράση που συνδιοργανώθηκε με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΕΛΓΟ Δήμητρα. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να πάρουν δωρεάν λουλούδια, ενώ υπάρχουν και πολλές δράσεις για τα παιδάκια με παιχνίδια.

 

Τι το ιδιαίτερο, όμως, έχουν αυτά τα φυτά; Όπως εξηγεί στη Voria.gr ο περιφερειακός έφορος Θεσσαλονίκης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Γιώργος Μπάμπουρας, το λίπασμα για τα φυτά παράγεται από το φαγητό το οποίο δεν μοιράστηκε στη λέσχη του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, σε μία δράση ευαισθητοποίησης για την κυκλική οικονομία από τα απόβλητα τροφίμων ο ΕΛΓΟ Δήμητρα συγκέντρωσε τα φαγητά από τη λέξη και φοιτητές του χημικού του ΑΠΘ βοήθησαν στις αναλύσεις και έτσι παράχθηκε το συγκεκριμένο λίπασμα.

«Εμείς, ως πρόσκοποι Θεσσαλονίκης, συνδράμαμε στη δημοσιοποίηση αυτής της δράσης καθώς και στην ευαισθητοποίηση τόσο των μελών μας όσο κι άλλων παιδιών για τη σημασία του ότι δεν πρέπει να πετάνε φαγητό», είπε.