Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Γαλαζοκίτρινες φωτίστηκαν οι Ομπρέλες -Μεγαλώνει η βοήθεια στον ουκρανικό λαό

Οι «Ομπρέλες» στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης φωτίστηκαν στα χρώματα της Ουκρανικής σημαίας - 35 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας οδεύουν στην Ουκρανία

Στα χρώματα της Ουκρανικής σημαίας φωτίστηκαν σήμερα οι «Ομπρέλες» στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης έπειτα από πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου με σκοπό να εκπέμψει η πόλη μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης

Παράλληλα, το κύμα υποστήριξης προς τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό μεγαλώνει, καθώς σήμερα το μεσημέρι αναχώρησε για την Ουκρανία και το τρίτο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας που συλλέγει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη: Στα χρώματα της Ουκρανίας το κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (φωτο)

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 35 τόνοι φαρμάκων, ρούχων, βρεφικών τροφών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης έχουν αποσταλεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης ως ανθρωπιστική βοήθεια προς τον ουκρανικό λαό.



Η συλλογή βοήθειας συνεχίζεται στο φουαγιέ του δημαρχείου καθ'όλο το 24ωρο, στο πλαίσιο συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με το Ουκρανικό Προξενείο και τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τους Θεσσαλονικείς αλλά και προς φορείς και εταιρείες της πόλης που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα για συγκέντρωση βοήθειας.