Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 94 σκυλιά είχε 52χρονη στην αυλή της, σε άθλιες συνθήκες (φωτο)

Στον χώρο βρέθηκαν νεκρά τρωκτικά, λιμνάζοντα ύδατα και περιττώματα

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης σε μια 52χρονη, η οποία είχε στο σπίτι της 94 σκυλιά που ζούσαν σε ακατάλληλες συνθήκες.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση συνεργάστηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Εύοσμου, αρμόδιοι για τον έλεγχο εφαρμογής της νομοθεσίας περί ζώων, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης και με την συνδρομή υπάλληλων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Τμήματος Υγείας Ζώων Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Image

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δράσης διαπιστώθηκε ότι στο σπίτι της 52χρονης στην περιοχή της Θέρμης βρίσκονταν 94 σκυλιά, χωρίς να εξασφαλίζεται για αυτά άνετο, υγιεινό και κατάλληλο κατάλυμα με αποτέλεσμα να παραβιάζονται οι κανόνες ευζωίας τους ενώ οι χώροι είναι ακάθαρτοι και ρυπαροί, με πλήθος αδρανών υλικών, νεκρά τρωκτικά, λιμνάζοντα ύδατα και περιττώματα.

Image

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αναμένεται ταυτοποίηση των ζώων, προκειμένου να βεβαιωθούν σχετικές παραβάσεις – επιβολή διοικητικών προστίμων.

Image