Skip to main content

Θεσσαλονίκη: ΧΑΝΘ και Ένωση Αρμενίων Αθλητών διοργανώνουν τουρνουά μπάσκετ στη μνήμη του Γκάρι Αριουτούνοβ

Οι αθλητικοί σύλλογοι τιμούν τη μνήμη ενός εμβληματικού προπονητή

Η ΕΝΩΣΗ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- «ΑΡΜΕΝΙΚΗ» και η Χ.Α.Ν.Θ.  θα πραγματοποιήσουν ένα ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ, αναπτυξιακών ηλικιών U13, στη μνήμη του αείμνηστου προπονητή  Αριουτούνοβ Γκάρι, με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων της πόλης μας.  

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι οι: «ΑΡΜΕΝΙΚΗ», Χ.Α.Ν.Θ., Μ.Ε.Ν.Τ., και ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ στις οποίες εργάστηκε με ανιδιοτέλεια ο καταξιωμένος Αριουτούνοβ Γκάρυ, ως προπονητή τους.

Το τουρνουά, που  τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα διεξαχθεί στις 17/12/2023 και οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Αθλητικό κέντρο της Χ.Α.Ν.Θ. «Μ. Τσικίνας».  

Πριν από την έναρξη των αγώνων που έχουν προγραμματιστεί για τις 18:00 θα γίνουν σύντομοι χαιρετισμοί εκπροσώπων συλλόγων και αθλητικών φορέων.

Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά θα μοιραστούν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια σε όλους τους αθλητές που θα συμμετέχουν, και κύπελλο στη νικήτρια ομάδα.

Ο Γκάρι Αριουτούνοβ έφυγε από την ζωή τον Μαϊο το 2021 σε ηλικία 75 ετών.  

Γεννήθηκε στην Τιφλίδα το 1946 και έπαιξε μπάσκετ  σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες ομάδων  της πρώην ΕΣΣΔ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές στο Πολυτεχνείο της Τιφλίδας και στη γυμναστική ακαδημία με ειδικότητα μπάσκετ.

Από το 1972 εργάστηκε ως προπονητής ξεκινώντας από τις μικρές ηλικίες μέχρι την εθνική ομάδα ως πρώτος προπονητής και βοηθός στην εθνική γυναικών της πρώην ΕΣΣΔ. Το 1991 τον κάλεσε να δουλέψει στην Ελλάδα ο Απόλλων Καλαμαριάς με τον οποίο κέρδισε το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών το 1992. Εκτός από την ΧΑΝΘ στην οποία εργάσθηκε για περισσότερο από 10 χρόνια (2002-2013) την Αρμενική και τον Απόλλωνα είχε επίσης συνεργαστεί με την ΜΕΝΤ αλλά και τον Αίαντα Ευόσμου. Ήταν εξαιρετικά αγαπητός από όλους,  δοτικός με πολύ μεγάλη  για το αναπτυξιακό μπάσκετ. Ακούραστος, έντιμος και ειλικρινής υπήρξε ένας σημαντικός «δάσκαλος» του μπάσκετ για εκατοντάδες παιδιά και προπονητές που εμπνεύστηκαν από αυτόν.