Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 40 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ, 6 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ανακοίνωση για τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης εξέδωσε η αστυνομία.

Σαράντα προσαγωγές, έξι από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις είναι ο απολογισμός των σημερινών εκτεταμένων επεισοδίων έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Αναφορικά με τα επεισόδια, η ΕΛΑΣ σημειώνει πως άτομα που βρίσκονταν στην αυλή του σχολείου, φορώντας μαύρα ρούχα και έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά πέταξαν τέσσερις μολότοφ και διάφορα αντικείμενα.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται παράλληλα οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο επενέβησαν και απέτρεψαν την περαιτέρω κατάσταση.

Επίσης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρια, ένας υαλοθραύστης και μία σιδερογροθιά.

Σημειώνεται ότι όπως έγραψε η Voria.gr, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων στους τρεις από τους ανήλικους που συνελήφθησαν την ώρα που κατευθύνονταν στο 1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης έχοντας μαχαίρια στην κατοχή τους. Οι τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης σε έλεγχο την ώρα που κορυφώνονταν τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Οι τρεις τους αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω ανηλικότητας και θα παραπεμφθούν σε δίκη που θα οριστεί.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Πρωινές ώρες σήμερα (Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021), έξω από Επαγγελματικό Λύκειο στην περιοχή της Σταυρούπολης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη ημέρα στο ίδιο σημείο.

Για τον σκοπό αυτό εξ’ αρχής στον χώρο είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποιούσαν προληπτικούς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή. Οι διατιθέμενες δυνάμεις εντόπισαν και προσήγαγαν πέντε (5) άτομα, τα οποία κατευθύνονταν προς το ανωτέρω σχολείο, εκ των οποίων τρία (3) συνελήφθησαν, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, άτομα τα οποία βρίσκονταν σε προαύλιο χώρο του ανωτέρω σχολικού συγκροτήματος, ομοιόμορφα σχεδόν ενδεδυμένα (με μαύρα ρούχα) και έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, έρριψαν εξωτερικά αυτού αντικείμενα, μεταξύ των οποίων τέσσερις (4) αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ).

Αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν διατεθεί στο σημείο, επενέβησαν άμεσα και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν σαράντα (40) προσαγωγές ατόμων, από τα οποία έξι (6) συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ