Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Α' ΚΑΙ Ε' ΔΟΥ

Να ανακληθεί η απόφαση για συγχώνευση της Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με τη ΔΟΥ Ιωνίας ζητεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης - Η αντιπρόταση για την Ε'ΔΟΥ

Την άμεση ανάκληση της απόφασης για συγχώνευση της Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης στη ΔΟΥ Ιωνίας ζητεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, αντιπροτείνοντας τη συγχώνευση με την Ε' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος, κάνοντας λόγο για «ουσιαστικά προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών προς το σύνολο των υπαγομένων δικηγόρων - μελών του Συλλόγου μας, αλλά και όλων των ελευθέρων επαγγελματιών, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, φοροτεχνικών, ιατρών, φαρμακοποιών και των εμπορικών καταστημάτων εν γένει», για «χρονοβόρα και δυσχερή μεταφορά» των υπαγόμενων φορολογούμενων, για έλλειψη βασικών υποδομών της ΔΟΥ Ιωνίας, καθώς και για ανυπαρξία πάρκινγκ.

Έτσι, ο ΔΣΘ αντιπροτείνει τη συγχώνευση της Α' ΔΟΥ με την Ε' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, στην οδό Κ. Κρυστάλλη, και, για ιστορικούς λόγους, να διατηρήσει την ονομασία της.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Με την πρόσφατη, με αριθμό Δ.ΟΡΓ.Α 1111028 ΕΞ 2019 (ΦΕΚ Β' 3207/22.8.2019), απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αποφασίζεται, μεταξύ άλλων, η συγχώνευση της ΔΟΥ Α' Θεσσαλονίκης, Α', Β' τάξεως, στη ΔΟΥ Ιωνίας Θεσσαλονίκης, στην οποία μεταφέρεται από 8.6.2020 η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα αυτής. Η ρύθμιση αυτή μας βρίσκει αντίθετους και θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα, καθώς δημιουργεί εξ αντικειμένου ουσιαστικά προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών προς το σύνολο των υπαγομένων δικηγόρων - μελών του Συλλόγου μας, αλλά και όλων των ελευθέρων επαγγελματιών, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, φοροτεχνικών, ιατρών, φαρμακοποιών και των εμπορικών καταστημάτων εν γένει.

Με χωρική αρμοδιότητα που προσδιορίζεται από τις οδούς Αριστοτέλους - Εγνατία - παραλιακή και προς τα δυτικά, η Α' ΔΟΥ εξυπηρετεί, λόγω της χωροταξικής πυκνότητας, περίπου το ήμισυ του εμπορικού κέντρου της πόλης. Αντιβαίνει, λοιπόν, στην κοινή λογική η υποχρέωση να εξέρχονται πλέον του πολεοδομικού συγκροτήματος οι υπαγόμενοι φορολογούμενοι, υφιστάμενοι, κατ΄αυτόν τον τρόπο, τεράστια και αναίτια επιβάρυνση και ταλαιπωρία, λόγω της χρονοβόρας και δυσχερούς μεταφοράς τους, καθώς θα καταστεί πλέον δεδομένη η μετακίνησή τους με κάποιο μεταφορικό μέσο, αλλά και της έλλειψης βασικών υποδομών της ΔΟΥ Ιωνίας στην υποδοχή του όγκου φορολογουμένων, όπως για παράδειγμα η ανυπαρξία πάρκινγκ.

Ως εκ τούτου, και με γνώμονα την κατά το δυνατόν μείωση της ταλαιπωρίας των φορολογουμένων, προτείνουμε η Α' Δ.Ο.Υ. να συγχωνευτεί με την Ε' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης. Για λόγους δε ιστορικούς, καθόσον η Α' Δ.Ο.Υ. είναι η πρώτη Εφορία της πόλης μας, με έτος σύστασης το 1932, προτείνουμε, παράλληλα με τη συγχώνευσή της με την Δ.Ο.Υ. Ε' Θεσσαλονίκης, να διατηρήσει την ονομασία της».

Φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ