Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Επισταμένες αναζητήσεις» για τους δράστες των φθορών στα τουρνικέ του ΑΠΘ

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυνάμεις που επιτηρούσαν τη συγκέντρωση ήταν σε μακρινή απόσταση μετά από συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές.

Αιφνίδια ήταν σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης η κίνηση ομάδας κουκουλοφόρων σήμερα το μεσημέρι στο ΑΠΘ, που κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης φοιτητών προκάλεσαν φθορές σε μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου, τα γνωστά τουρνικέ, στο κτήριο διοίκησης του ιδρύματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυνάμεις που επιτηρούσαν τη συγκέντρωση ήταν σε μακρινή απόσταση μετά από συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές.

Όπως επισημαίνεται σε εξέλιξη βρίσκονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΘ:

Σήμερα το πρωί, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση-διαμαρτυρία 150 περίπου ατόμων σε εξωτερικό χώρο του κτηρίου της Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), μετά από πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων και αυτόνομων σχημάτων, περί τις 13.05, ομάδα εκ των συγκεντρωθέντων εισήλθε αιφνιδίως στο κεντρικό κτήριο Διοίκησης, προκαλώντας φθορές σε συνολικά επτά μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου.

Σημειώνεται πως όλοι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ, ύστερα από προηγούμενη επικοινωνία με τις Πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν σε απόσταση από το σημείο.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους των Πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις οικείες Πρυτανικές Αρχές.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούνται ήδη επισταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ προανάκριση ενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.