Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαρσάρει με νέες μηχανές η Ομάδα Ζ - Δωρεά του ΟΛΘ (φωτο+video)

Τις 18 νέες μηχανές παρέλαβαν οι αστυνομικοί της ομάδας Ζ στην τελετή της δωρεάς που πραγματοποιήθηκε στην Α προβλήτα του Λιμένα της Θεσσαλονικης.

Δεκαοκτώ νέες σύγχρονες μηχανές 650 κυβικών, τύπου On-Off, παρέδωσε σήμερα το πρωί η ΟΛΘ Α.Ε στην ομάδα Ζ της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.

Τις 18 νέες μηχανές παρέλαβαν οι αστυνομικοί της ομάδας Ζ στην τελετή της δωρεάς που πραγματοποιήθηκε στην Α προβλήτα του Λιμένα της Θεσσαλονικης.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ Θάνος Λιάγκος δήλωσε ότι η σημερινή «είναι μια εξαιρετική μέρα για το λιμάνι και την πόλη, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να συνεισφέρουμε το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή και μας προστατεύουν».

«Θέλουμε η πόλη μας, ο κόσμος μας, οι πολίτες μας να έχουν το αίσθημα της ασφάλειας και να γνωρίζουν ότι είμαστε δίπλα τους στις δύσκολες στιγμές», συμπλήρωσε.

Ο αστυνόμος Α΄, επικεφαλής ομάδας Ζ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γεωργίτσης ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. για την προσφορά.

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για εμάς, χαιρετίζουμε την ανιδιοτελή προσφορά της ΟΛΘ ΑΕ, η οποία πρόσφερε 18 σύγχρονες δίκυκλες μηχανές για να καλυφθούν οι ανάγκες της αστυνομικής δύναμης της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα της ομάδας Ζ. Πρόκειται για μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και μεγάλη πορεία στην πρόληψη της εγκληματικότητας. Δεσμευόμαστε όλοι στην ομάδα μας, ότι η προσφορά αυτή θα ανταποκριθεί στο μέγιστο προς τους πολίτες προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια για όλους», είπε ο κ. Γεωργίτσης.

Η μοναδική γυναίκα που υπηρετεί στην ομάδα Ζ, αρχιφύλακας Ευαγγελία Καρακώστα, ανέφερε πως «σίγουρα όταν έχουμε καινούργιο υλικό για εμάς είναι σημαντικό και θα διευκολύνει παρά πολύ το έργο μας. Όλοι οι συνάδελφοί μου κάνουν το αδύνατο δυνατό για να είμαι ακριβώς το ίδιο με αυτούς. Είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα όταν βρίσκεσαι στον δρόμο αντιμετωπίζεις τους ίδιους κινδύνους».

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, αναφέρθηκε στη μια και μοναδική γυναίκα που υπηρετεί στο σώμα της ομαδας Ζ, τη χαρακτήρισε γυναίκα καβαλάρισσα που μπορεί και αυτή να συνεισφέρει στην ασφάλεια και τόνισε πως όταν κάποιος δυσκολεύεται, προσπαθεί να βρει τον αστυνόμο για να τον προστατέψει επισημαίνοντας τη σημαντικότητα του έργου των αστυνομικών.

«Οι 18 νέες μοτοσικλέτες θα πιάσουν τόπο, είναι σε καλά χέρια. Στα χέρια των Ελλήνων αστυνομιών που υπηρετούν την πατρίδα. Αυτή η κίνηση είναι η αναγνώριση των υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας στους πολίτες και την πόλη της Θεσσαλονικης

Μια ανταμοιβή παρότι υλική πρώτα και κυρία ηθική. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδες», ανάφερε στον χαιρετισμό που απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης Μαρία Αντωνίου, συνεχάρη τη διοίκηση του ΟΛΘ για τη δωρεά των μοτοσικλετών και υπογράμμισε πως, «θα βοηθήσουν την αποστολή της άμεσης δράσης που φροντίζει για την ασφάλεια των πολιτών. Παρέχουμε όλο τον εξοπλισμό στους αστυνομικούς αξιοποιώντας τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Τόνισε επίσης ότι παρά τα προβλήματα της, η Ελληνική Αστυνομία είναι από τις καλύτερες του κόσμου και ότι η Ελλάδα είναι μια από τις πιο ασφάλεις χώρες στον κόσμο σύμφωνα με μελέτες διεθνών οργανισμών.

Ο Διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μπουλούμπασης, υπογράμμισε πως η ελληνική αστυνομία θα αξιοποιήσει τις μηχανές στον μέγιστο βαθμό ενισχύοντας την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει και το επίπεδο ασφαλείας των πολιτών. «Εκφράζω την ικανοποίηση και την ευγνωμοσύνη μου καθώς αυτή η πρωτοβουλία αντανακλάται στο ηθικό του προσωπικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του».