Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η συμμετοχή στα Επικρατείας δεν συνεπάγεται και αξιοποίηση...

Ο Σαουλίδης από τα δυτικά που κάνει θραύση και ανατολικά και η πορεία του Παπά στην κοινωνία επί τέσσερα χρόνια. Μετρήσιμο και ουσιαστικό έργο χωρίς πυροτεχνήματα από τον Τζιτζικώστα

εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων στις φετινές εκλογές είναι αξιομνημόνευτη, πλην όμως και αναλογική. Τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδή. Σε εκλόγιμες θέσεις δεν είναι πολλά τοπικά στελέχη, αλλά σίγουρα θα έχουμε κάποιους βουλευτές επιπλέον να εκπροσωπούν την περιοχή στην επόμενη Βουλή. Λίγα και καλά. Οι επιλογές δε των κομμάτων ποικίλουν, ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα, πρόσωπα από την κοινωνία των πολιτών, επιτυχημένα πρόσωπα στους επαγγελματικούς τομείς τους. Με τους πολιτευτές των ψηφοδελτίων της Α' και Β' Θεσσαλονίκης το συμπέρασμα που είναι αδιαμφισβήτητο είναι ότι παράγουμε στελέχη, παράγουμε ενεργούς πολίτες και το ανθρώπινο δυναμικό μας και στην πολιτική είναι πλέον αξιοσημείωτο. Να έπαιρναν και θέσεις ευθύνης την επόμενη μέρα... Ας το σκεφτούν κι αυτό οι ηγεσίες των κομμάτων. Δεν αρκεί μόνο η συμμετοχή και η διάθεση προσφοράς των στελεχών από τη Θεσσαλονίκη. Αξίζουν μια ευκαιρία και στη διοίκηση, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Και σε αυτό το σημείο νομίζω δεν έχουμε ανάλογη αξιοποίηση...

-Θεαματική η πολιτική εκδήλωση του Αντώνη Σαουλίδη στην Καλαμαριά. Να σκεφτεί κάποιος ότι ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προέρχεται από τη δυτική Θεσσαλονίκη, με «έδρα» τον δήμο Νεάπολης – Συκεών, όμως φαίνεται ότι η επιρροή του είναι εξαιρετικά μεγάλη σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο κ. Σαουλίδης το παλεύει τέσσερα χρόνια τώρα και δεν περίμενε την τελευταία στιγμή να κάνει την προεκλογική εκστρατεία του. Το δούλεψε τόσο καιρό και τώρα καρπώνεται τα αποτελέσματα των κόπων του. Έτρεξε και έτσι βάζει ισχυρή υποψηφιότητα για τη νέα Βουλή.

-Ένα από τα μείζονα έργα στις υποδομές του αγροτικού τομέα στην Κεντρική Μακεδονία επιθεώρησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Πρόκειται για το φράγμα της Έλλης, στην Ελεούσα, από το οποίο αρδεύονται όλες οι καλλιέργειες του κάμπου στον Αξιό Θεσσαλονίκης. Δηλαδή ποτίζονται 350.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό της αγροτικής παραγωγής της Κεντρικής Μακεδονίας. Η οποία είναι η πρώτη στη χώρα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φρόντισε να αποκαταστήσει τα προβλήματα στο φράγμα πριν την έναρξη της φετινής αρδευτικής περιόδου κι έτσι όχι μόνο θα ποτίζονται χωρίς ζήτημα τα χωράφια, αλλά δε θα χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού από τις διαρροές. Από τα έργα που λίγοι μπορούν να εκτιμήσουν, αλλά είναι εξαιρετικά αναπτυξιακά. Τα εκτιμούν εκείνοι που πρέπει, οι αγρότες της περιοχής. Σε δυο εβδομάδες οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί, άρα δεν το λες και... προεκλογικό.

-Άλλος ένας ο οποίος φαίνεται ότι θα καρπωθεί τη δουλειά που έκανε τέσσερα χρόνια τώρα είναι ο υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Φάνης Παπάς. Ο κ. Παπάς οργάνωσε τη συμμετοχή του στις εκλογές του 2023 από το 2019, όταν βγήκε πρώτος επιλαχών στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, αλλά με πάνω από 20.000 σταυρούς, που συνιστά κατόρθωμα, καθώς ήταν πανελλαδικά ο επιλαχών με τους περισσότερους σταυρούς. Έτσι από την επομένη των εκλογών του 2019 άρχισε την πορεία του στην κοινωνία της Β' Θεσσαλονίκης, επέδειξε μεγάλη εξωστρέφεια και έδωσε απίστευτα πολλές χειραψίες. Εδώ και καιρό είναι σε συνθήκη προεκλογικής εκστρατείας, με πολλές πολιτικές εκδηλώσεις σε όλη τη Β' Θεσσαλονίκης, ακόμη και στα μικρότερα χωριά. Στόχος του, τον οποίο ήδη έχει κατακτήσει, είναι να δείξει στους ψηφοφόρους ότι είναι συνεχώς κοντά τους. Και συνεχίζει, διότι η εκλογή από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια είναι μια μάχη σκληρή, δύσκολη και αμφίρροπη.