Skip to main content

Ανοιχτό κάλεσμα στη συζήτηση για τον ΟΑΣΘ από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Η έμμεση απάντηση κύκλων του δήμου στις επιφυλάξεις που είχε διατυπώσει νωρίτερα η παράταξη Νοτοπούλου για το αυριανό δημοτικό συμβούλιο

Οι εξελίξεις στον ΟΑΣΘ θα είναι στο επίκεντρο της αυριανής ειδικής συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για την καθημερινή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με πηγές του δήμου, το ζήτημα του ΟΑΣΘ είναι ψηλά στην ατζέντα της διοίκησης, καθώς πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα προβλήματά της και υπάρχει η δέσμευση να παραμείνει στο επίκεντρο των δημόσιων πολιτικών έως ότου υπάρξει σημαντική βελτίωση.

Έτσι η απόφαση για την αυριανή συνεδρίαση εντάσσεται στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη, όπως αντίστοιχη είχε γίνει και για το μετρό.

Όπως συμπληρώνουν πηγές του δήμου, η αυριανή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν έρχεται να επιρρίψει ευθύνες, ούτε να αναζητήσει τους υπεύθυνους της σημερινής δύσκολης κατάστασης αλλά στοχεύει στην εξεύρεση άμεσης λύσης και στη δεσμευτική παρουσίαση ενός ρεαλιστικού χρονοδιαγράμματος βελτίωσης των αστικών συγκοινωνιών.

Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις επιφυλάξεις που είχε διατυπώσει νωρίτερα η παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου (δείτε εδώ), κύκλοι της διοίκησης του δήμου ξεκαθαρίζουν το «παρών» έχουν τη δυνατότητα να δώσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, η αρμόδια πολιτική ηγεσία, ο οργανισμός αλλά και όποιος άλλος ενδιαφέρεται να ακούσει αλλά και να παραθέσει τις απόψεις του για το μέλλον της αστικής συγκοινωνίας στην πόλη.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης, επιδιώκει να γίνει επισπεύδουσα δύναμη, καταλύτης στην εξεύρεση αυτών των λύσεων. Ακούει τα προβλήματα των πολιτών και οφείλει να επιδεικνύει την ανάλογη ευαισθησία και ενδιαφέρον. Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν, δικαιούνται υπεύθυνων απαντήσεων και το κυριότερο όλων, άμεσων λύσεων», καταλήγουν οι πηγές του δήμου.