Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ηλεκτρονική εξαπάτηση γυναίκας - Της απέσπασαν 33.000 ευρώ για δήθεν επιστροφή από τον ΕΦΚΑ

Η Ασφάλεια Ωραιοκάστρου εξιχνίασε δύο περιπτώσεις απάτησης με ... λεία κοντά στις 62.000€ - Δικογραφίες για 15 δράστες

Δέκα άτομα, εξαπάτησαν μία γυναίκα στο Ωραιόκαστρο και με το πρόσχημα ότι ο ΕΦΚΑ της οφείλει επιστροφή φόρου κατάφεραν να της αποσπάσουν συνολικά και διαδοχικά 33.000€.

Η Ασφάλεια Ωραιοκάστρου κατάφερε να εξιχνιάσει την απάτη, η οποία έγινε μέσω υπολογιστή με θύμα μία γυναίκα. Οι δράστες με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων από τον ΕΦΚΑ της πήραν 33.000€, αλλά όταν αποδείχτηκε ότι επιστροφή δεν υπήρχε, η γυναίκα κατέφυγε στην αστυνομία.

Αυτή ήταν η μία περίπτωση απάτης για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία. Μια δεύτερη περίπτωση αφορά δικογραφία σε βάρος ενός άντρας, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό τραπεζικό σύστημα θύματος, και μέσω της πρόσβασης αυτής κατάφερε να μεταφέρει το χρηματικό ποσό των (28.466,2) ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου, έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα σχημάτισαν δικογραφίες, κατά περίπτωση, σε βάρος των 15 ατόμων, για τέσσερις  περιπτώσεις απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή και τρεις περιπτώσεις απάτης, πράξεις που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Ιουλίου 2023 έως τις αρχές Φεβρουαρίου 2024, στην ευρύτερη περιοχή του Ωραιοκάστρου. Συνολικά αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 61.936,2 ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.