Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 70χρονος διαρρήκτης άρπαξε κοσμήματα από διαμέρισμα

Μπαράζ εξιχνιάσεων διαρρήξεων και κλοπών που έγιναν την τελευταία διετία στο κέντρο πραγματοποίησαν αστυνομικοί του ΤΑ Λευκού Πύργου.

Η ηλικία δεν φαίνεται πως αποτελούσε πρόβλημα για έναν 70χρονο στη Θεσσαλονίκη ο οποίος προχώρησε στη διάρρηξη ενός διαμερίσματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου ο 70χρονος εισήλθε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2019 αφαιρώντας κοσμήματα και χρυσαφικά.

Παράλληλα οι αστυνομικοί του ίδιου τμήματος προχώρησαν και σε άλλες περιπτώσεις ανάλογων περιπτώσεων κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2018 – Ιανουαρίου 2020.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος αφαίρεσε από ηλικιωμένο με τη χρήση σωματικής βίας, μία χρυσή αλυσίδα, έναν 18χρονου αλλοδαπό, που αφαίρεσε από 24χρονη το πορτοφόλι της που περιείχε προσωπικά έγγραφα και τραπεζική κάρτα με την οποία πραγματοποίησε ανέπαφες συναλλαγές, έναν 17χρονο αλλοδαπό, ο οποίος αφαίρεσε από 42χρονη το πορτοφόλι της που περιείχε 100 ευρώ και δύο κάρτες τραπεζών με τις οποίες πραγματοποίησε ανέπαφες συναλλαγές, ένας αλλοδαπός, ο οποίος μαζί με συνεργούς του εισήλθαν σε ανασφάλιστο όχημα και αφαίρεσαν τσαντάκι που περιείχε 190 ευρώ και τέσσερις κάρτες τραπεζών και έναν 33χρονο αλλοδαπό, ο οποίος αφαίρεσε από την κατοχή 63χρονης το κινητό της τηλέφωνο.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.