Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την πρόληψη των Γενοκτονιών από την ΠΟΕ

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνονται οι δράσεις του επετειακού έτους για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Συμμέτοχος στον διεθνή αγώνα για την πρόληψη των γενοκτονιών γίνεται η Θεσσαλονίκη όπως τιτλοφορείται η ημερίδα που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που ουσιαστικά ολοκληρώνει τις δράσεις του επετειακού έτους για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 6:30μ.μ. στην Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης του Δημαρχιακού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης

Η ημερίδα πραγματοποιείται στον απόηχο του Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας, το οποίο θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 6-8 Δεκεμβρίου επ’ αφορμής της 9η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα μνήμης και αξιοπρέπειας των θυμάτων του εγκλήματος της Γενοκτονίας και πρόληψης αυτού.

Ομιλητής της εκδήλωσης είναι o Israel Charny, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ολοκαυτώματος και Γενοκτονίας της Ιερουσαλήμ. Την εκδήλωση συντονίζει ο Νίκος Μιχαηλίδης, Επίκουρος καθηγητής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Missouri.

Στόχος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος είναι να ολοκληρώσει τις δράσεις για το επετειακό έτος 2019 με την υπενθύμιση πως η ευθύνη για την πρόληψη και την αποτροπή των γενοκτονιών βαραίνει όλη την ανθρωπότητα και πρωτίστως τον κάθε ένα από εμάς.