Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ισόβια για τον ομαδικό βιασμό 26χρονης Κουβανής στο Κιλκίς

Τρεις Πακιστανοί κάθισαν στο εδώλιο για τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής Κουβανής και τη ληστεία σε βάρος της παρέας της

Σε ισόβια δεσμά και επιπλέον 16,5 έτη κάθειρξης καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης δύο Πακιστανοί για τον ομαδικό βιασμό μιας 26χρονης Κουβανής και τη ληστεία σε βάρος της ίδιας και άλλων τεσσάρων συμπατριωτών της στο Κιλκίς τον Ιανουάριο του 2022.

Ποινή κάθειρξης 21,5 ετών (εκτιτέα τα 20) επιβλήθηκε και σε έναν ομοεθνή τους για τις ληστείες και για συνέργεια στην πράξη του βιασμού. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, όλοι επιστρέφουν στις φυλακές.

Η υπόθεση είχε σοκάρει το πανελλήνιο την περασμένη χρονιά όταν η ομάδα των Πακιστανών -ηλικίας 22 έως 30 ετών- εντόπισαν πέντε Κουβανούς να κινούνται σε περιοχή των Ευζώνων. Πρόκειται για την 26χρονη, τον αρραβωνιαστικό της και τρεις συμπατριώτες τους που εισήλθαν στη χώρα προκειμένου να βρεθούν με τη μητέρα της νεαρής και να ζητήσουν άσυλο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι Πακιστανοί κατηγορούμενοι οδήγησαν την πενταμελή ομάδα των Κουβανών σε έναν χωματόδρομο και υπό την απειλή όπλων τούς λήστεψαν αρπάζοντας χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στη συνέχεια, ένας από αυτούς άρπαξε βίαια την κοπέλα και με την απειλή πιστολιού την μετέφερε σε μια αποθήκη και τη βίασε. Όταν ολοκλήρωσε τη νοσηρή του πράξη, το ίδιο έπραξε πάλι με την απειλή όπλου και ένας ακόμα από την ομάδα των Πακιστανών, ενώ ο άλλος απειλούσε την παρέα της και μάλιστα χτύπησε με ένα ρόπαλο τον αρραβωνιαστικό της για να μην μπορούν να αντιδράσουν.

Η νεαρή από την Κούβα περιέγραψε στο δικαστήριο τον εφιάλτη που έζησε εκείνη τη νύχτα ενώ μάλιστα αναγνώρισε στα πρόσωπα των κατηγορούμενων τους βιαστές της, που ο ένας μετά τον άλλον ασέλγησαν πάνω της απειλώντας την με όπλα.

«Ο σύντροφός μου όταν αντιλήφθηκε ότι πήγε να γίνει κάτι κακό προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ένας τον χτύπησε. Ήμασταν όλοι σε κατάσταση σοκ μετά από όσα έγιναν. Αγκαλιαστήκαμε σε μια προσπάθεια να συνέλθουμε», είπε μεταξύ άλλων η 26χρονη και πρόσθεσε πως την επόμενη μέρα η ομάδα των Πακιστανών βρέθηκε έξω από το ξενοδοχείο που διέμεναν και κάλεσαν την αστυνομία.

«Μας υποχρεώσεαν να τους ακολουθήσουμε με όπλα και μας αφαίρεσαν όλα τα υπάρχοντα. Ένας από αυτούς απομάκρυνε την κοπέλα μου και είχε ήδη αρχίσει να κάνει γενετήσιες πράξεις σε βάρος της. Προσπάθησα να αντιδράσω αλλά ο πρώτος με χτύπησε με ρόπαλο. Σκεφτόμουν τα χειρότερα, δεν ήξερα αν θα βγούμε ζωντανοί από αυτήν την περιπέτεια. Το είχαν προσχεδιάσει, ήταν καλά οργανωμένο και σίγουρα το έχουν ξανακάνει», είπε στην κατάθεσή του ο σύντροφος της νεαρής.

Ο πρώτος εκ των κατηγορούμενων, που κρίθηκε ένοχος για τις ληστείες και τη συνέργεια στον βιασμό, παραδέχθηκε την πράξη της ληστείας και είπε ότι αγόρασε το όπλο για προστασία. Ο δεύτερος, που φέρεται να βίασε την κοπέλα αρνήθηκε τα πάντα λέγοντας πως δεν είχε ανάγκη να ληστέψει γιατί «έχει χρήματα» ενώ ο τρίτος, που ήταν και αυτός που κατηγορείται ότι άρπαξε πρώτος την κοπέλα και τη βίασε, είπε πως η πράξη ήταν συναινετικά. «Δεν είπε κάτι», ανέφερε στην απολογία του.