Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καλοκαιρινός κινηματογράφος από τον δήμο Νεάπολης - Συκέων

Από την Κυριακή 20 Ιουνίου θα ξεκινήσει η δράση του δήμου Νεάπολης - Συκεών, στην οποία θα προβληθούν συνολικά 30 παραγωγές σε θερινά σινεμά

Από την Κυριακή 20 Ιουνίου ανοίγει η αυλαία για τους Θερινούς Κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης - Συκεών με 30 παραγωγές, που θα προβληθούν στο Σινέ «Άλσος» και το Σινέ «Παράδεισος» έως και τις 12 Σεπτεμβρίου.

Η έναρξη θα γίνει με ένα τετραήμερο αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη. Έπειτα, θα ακολουθήσουν αφιερώματα στον αντιφασιστικό κινηματογράφο και στα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα.       

Το πρόγραμμα των θερινών σινεμά του δήμου θα διαρκέσει έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, και περιλαμβάνει τριάντα κινηματογραφικές επιτυχίες από τον ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνή κινηματογράφο, που θα προσφέρουν στο κοινό ολόκληρης της πόλης καλοκαιρινές βραδιές Τέχνης «με άψογες τεχνικές προδιαγραφές εικόνας και ήχου και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας στο Δημοτικό Άλσος Συκεών (Δενδροφυτεία) και στην περιοχή Στρεμπενιώτη», όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης.

Ο δήμαρχος του δήμου Νεάπλης - Συκέων ανέφερε ότι «σε μια περίοδο που τα θερινά σινέ χάνονται στο βωμό της οικοδόμησης, ο δήμος μας κρατά ζωντανή τη μαγεία της ταινίας κάτω από τα’ άστρα. Επενδύουμε στον κινηματογράφο και προσφέρουμε ένα ποιοτικό πρόγραμμα ταινιών. Επενδύουμε στον Πολιτισμό, καλλιεργούμε τις Τέχνες, στηρίζουμε την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ