Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού σε COVID-free καφετέρια στον Χορτιάτη

Η ιδιοκτήτρια του καφέ προτρέπει τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό μέσα από το κατάστημά της και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η εξέλιξη της πανδημίας φέρνει συνεχώς νέους όρους στην καθημερινότητά μας. Έτσι, μετά τα COVID-free σημεία, πλέον έχουμε και τα πρώτα COVID-vaccinated (σ.σ. εμβολιασμένα έναντι του κορωνοϊού)… καταστήματα.

Άλλωστε, μπορεί η εστίαση να άνοιξε προς μεγάλη ικανοποίηση και ανταπόκριση του κόσμου, ωστόσο η ασφάλεια παραμένει το ζητούμενο τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για τους πελάτες, αφού ο κορωνοϊός παραμένει και θα παραμένει μέρος της ζωής μας μέχρι να αποκτήσουμε την πολυπόθητη ανοσία. Αυτό σκέφτηκε η Πηνελόπη Οικονόμου, ιδιοκτήτρια καφέ στον Χορτιάτη, η οποία έβαλε το λογότυπο του εμβολιασμού έναντι στην COVID-19 στο προφίλ του καταστήματός της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλοντας ταυτόχρονα να παροτρύνει φίλους, πελάτες, αλλά και όλους τους κατοίκους της περιοχής να κάνουν το βήμα προς την «Ελευθερία».

Η κ. Οικονόμου, η οποία είχε κατάστημα με service ηλεκτρονικών υπολογιστών στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να ανοίξει το καφέ στον Χορτιάτη την 1η Νοεμβρίου του 2019, λίγο προτού ξεσπάσει η πανδημία. «Αρχικά λειτουργούσαμε ως ίντερνετ καφέ. Εκεί που είχαμε βρει μια σταθερά, είχαμε δει τι θέλει ο κόσμος, βάλαμε και μεζέδες, εκεί κλείσαμε. Για κάποιο διάστημα υπολειτουργούσαμε γιατί διατηρήσαμε το service και πλέον ανοίξαμε μόνο με τον καφέ και με τα παρελκόμενα», ανέφερε στη Voria.gr.

Η ίδια εμβολιάστηκε χθες και δεδομένου ότι δουλεύει μόνη της το μαγαζί αμέσως έβαλε το λογότυπο του εμβολιασμού στο προφίλ του καταστήματος, καθώς πιστεύει ότι είναι ο μόνος δρόμος για την επιστροφή στην κανονικότητα. «Εδώ υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φοβούνται, όμως λένε ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο. Θεωρώ ότι είναι ένας τρόπος να πω στον κόσμο ότι πρέπει να το κάνουμε, αν θέλουμε να μπούμε σε μια κανονικότητα. Αν θέλουμε να δουλέψουμε και να επιβιώσουμε πρέπει να δημιουργήσουμε ανοσία. Πρέπει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας», εξήγησε η κ. Οικονόμου.

Στο θέμα της ασφάλειας θέλουν να επενδύσουν οι επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι επιδιώκουν με κάθε τρόπο να αποφύγουν ενδεχόμενο νέο κλείσιμο των καταστημάτων τους. Όπως είπε στη Voria.gr ο γραμματέας του Σωματείου Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, ο κλάδος ζήτησε με υπομνήματα προς την κυβέρνηση να έχει προτεραιότητα στους εμβολιασμούς μαζί με τις επιχειρήσεις του τουρισμού, δεδομένου ότι ειδικά στα καφέ δουλεύουν πολλοί νέοι, κυρίως φοιτητές, που προς το παρόν είναι εκτός εμβολιαστικού προγράμματος. «Δυστυχώς, δεν έκαναν δεκτή την πρότασή μας, καθώς έπρεπε να ενταχθούν πολλά επαγγέλματα. Όμως, σταδιακά όλοι εμβολιάζονται και πιστεύω ότι μέχρι τέλος Μαΐου ή αρχές Ιουνίου θα κάνουν το εμβόλιο και οι νεότεροι», ανέφερε ο κ. Επιτροπίδης, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό εργαλείο για την ασφάλεια μετά τον εμβολιασμό είναι τα self test.