Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν ένοικοι οικοδομής για τον τραυματισμό 4χρονης που καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα

Ένα μικρό κορίτσι τραυματίστηκε στο μάτι τον Μάιο του 2020 όταν καγκελόπορτα έπεσε πάνω της

Το σοκ που βίωσε όταν μια βαριά καγκελόπορτα έπεσε πάνω στο τετράχρονο κοριτσάκι της και το καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μάτι και να χρειαστεί χειρουργείο περιέγραψε στο δικαστήριο μία μητέρα.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 8 Μαΐου του 2020 στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης και για την υπόθεση παραπέμφθηκαν να δικαστούν τρία άτομα για απλή σωματική βλάβη από αμέλεια και μία γυναίκα για εξύβριση και απειλή, καθώς σύμφωνα με καταγγελία της μητέρας, η κατηγορούμενη στράφηκε εναντίον της με βαρείς χαρακτηρισμούς μετά το συμβάν.

Η οικογένεια της μικρής καθώς και οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι είτε ένοικοι είτε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων της ίδιας πολυκατοικίας. Οι τρεις - δύο άνδρες και μια γυναίκα - βρέθηκαν κατηγορούμενοι ως οι αποκλειστικοί χρήστες της επίμαχης καγκελόπορτας, που όπως περιέγραψαν οι μάρτυρες ζύγιζε πάνω από 150 κιλά και είχε βλάβες, καθώς φέρεται να στηριζόταν σε ένα μόνο ροδάκι. Δεν παρέστησαν στο δικαστήριο, με τον πρώτο που μένει πολλά χρόνια στη Γερμανία να κηρύσσεται αθώος και οι άλλοι δύο ένοχοι με το σκεπτικό ότι δεν προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες για τη σωστή συντήρηση της πόρτας. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε και στους δύο ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή, ενώ έκρινε την  τέταρτη κατηγορούμενη - που παρέστη στη δίκη - ένοχη μόνο για την εξύβριση, καταδικάζοντάς την σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή.

Σύμφωνα με τη μητέρα του κοριτσιού, η ίδια και τα δύο της παιδιά - 6 και 4 ετών τότε - επέστρεφαν στο σπίτι τους. Χωρίς η ίδια να αντιληφθεί πώς, η μεγάλη καγκελόπορτα έπεσε πάνω στη μικρή της κόρη. «Κανένας μας δεν ακούμπησε την πόρτα. Έπεσε πάνω στο παιδί μου. Φανταστείτε σοκ. Ο γιος μου ούρλιαζε. Είχε πρηστεί το μάτι της, είχε κλείσει τελείως», είπε η μάρτυρας.

Πρόσθεσε ακόμα πως ταλαιπωρήθηκαν για πολύ καιρό με εξετάσεις και ένα χειρουργείο, ενώ ακόμα και σήμερα το μάτι της κόρης της δεν κλείνει εντελώς για μερικά χιλιοστά.

«Μετά το συμβάν κάναμε συνέλευση. Η τέταρτη κατηγορούμενη άρχισε να με φτύνει και να μου λέει ότι είμαι ανάξια μάνα. Ακόμα και τώρα με μειώνει με το βλέμμα, βρίζει τα παιδιά μου. Αν είχα την οικονομική δυνατότητα θα έφευγα από την οικοδομή», κατέληξε η μάρτυρας.

Από την πλευρά της, η κατηγορούμενη αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι δεν είπε ποτέ τους χαρακτηρισμούς αυτούς. «Της είπα να κάνει ό,τι θέλει αφού το παιδί της είναι καλά», σχολίασε αναφορικά με την καταγγελία της μητέρας του παιδιού.