Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε δικηγόρος για τη συμμετοχή του σε παράνομες υιοθεσίες

Ισχυρίστηκε ότι τα ποσά που έπαιρνε ήταν για νομικές ενέργειες

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών καταδικάστηκε δικηγόρος για τη συμμετοχή του σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στη Βόρεια Ελλάδα.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για μεσολάβηση κατ’ εξακολούθηση σε παράνομες υιοθεσίες με σκοπό το αθέμιτο όφελος, ενώ του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Η εκτέλεση της ποινής του ανεστάλη επί τριετίας υπό τον όρο να καταβάλλει 3.000 ευρώ στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δικηγόρος φέρεται να ενεπλάκη σε πέντε παράνομες υιοθεσίες, μία το 2014 και τέσσερις το 2016. Το συνολικό πόσο που κατατέθηκε μόνο σε δικούς του λογαριασμούς αγγίζει τις 32.300 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε πως είχε σκοπό το αθέμιτο κέρδος και ισχυρίστηκε πως τα ποσά ήταν για νομικές ενέργειες, ενώ υποστήριξε πως δεν τα κράτησε για τον εαυτό του, αλλά μοιράστηκαν σε άλλους δικηγόρους και κλινικές.

Σημειώνεται ότι η ίδια ποινή τού είχε επιβληθεί και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό. Αλλά 12 άτομα είχαν καταστεί κατηγορούμενοι, από τους οποίους ένας αθωώθηκε, για έξι παύτηκε η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής και έξι αναζητούνται για να δικαστούν.