Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη οπαδού του ΠΑΟΚ για τη λειτουργία συνδέσμου πάρα την απαγόρευση

Δεν παρέστη σήμερα στη δίκη και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του ο 46χρονος που άνοιξε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ παρά την αναστολή λειτουργίας συνδέσμων.

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 46χρονο που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα ως εκπρόσωπος συνδέσμου φίλων του ΠΑΟΚ στο Κορδελιό για παραβίαση των μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την αναστολή λειτουργίας όλων των συνδέσμων μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στη δίκη και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Μάρτυρες κατέθεσαν πως ο σύνδεσμος άνοιξε την Κυριακή 20 Μαρτίου, ημέρα διεξαγωγής του ματς ΑΕΚ - ΠΑΟΚ προκειμένου τα μέλη να πάρουν προσωπικά τους αντικείμενα και έπιπλα που είχαν εκεί μετά την ανακοίνωση του υποχρεωτικού σφραγίσφατος όλων των συνδέσμων. Ισχυρίστηκαν μάλιστα πως λόγω φόρτου εργασίας μέσα στην εβδομάδα κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό.

Οι ισχυρισμοί δεν έπεισαν το δικαστήριο που του επέβαλε την ανωτέρω ποινή, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά. Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας πρότεινε η εκτέλεση της ποινής να μην έχει αναστέλουσα δύναμη, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγήσει την αναστολή.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr, το βράδυ της Κυριακής 20 Μαρτίου, ημέρας διεξαγωγής του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, αστυνομικός της Άμεσης Δράσης ενημέρωσε για την παρουσία ατόμων εντός του συνδέσμου, τα οποία ωστόσο αποχώρησαν από το σημείο.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη υπεύθυνος συνδέσμου ΠΑΟΚ για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας

Την επόμενη μέρα ο 46χρονος κλήθηκε στο τμήμα Κορδελιού-Ευόσμου ως υπεύθυνος του συνδέσμου και ανέφερε πως τα άτομα μετέβησαν στο σημείο για να μαζέψουν τα πράγματα που υπήρχαν μέσα στον χώρο και να κάνουν εργασίες και όχι για να δουν τον αγώνα.

Σημειώνεται ότι ο σύνδεσμος είχε σχετική άδεια λειτουργίας, ωστόσο τα νέα κυβερνητικά μέτρα που προβλέπουν αναστολή λειτουργίας ισχύουν για κάθε λέσχη, σύνδεσμο ή παράρτημα και έτσι ο 46χρονος συνελήφθη.