Skip to main content

Καταγγελία για αμφιλεγόμενη θεραπεία από ογκολόγο στη Θεσσαλονίκη - «Βάζαμε τα λεφτά σε τράπεζα στα Σκόπια»

Ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινσιτούτου Αθηνών δήλωσε πως έχει κινηθεί νομικά εναντίον του ιατρού

Σε μία σοβαρή καταγγελία για γνωστό ογκολόγο στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το πρωί της Τετάρτης (29/11) ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινσιτούτου Αθηνών.

Μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως «ντρέπομαι που θα μιλήσω ενάντια σε κάποιους γιατρούς, αλλά θέλω να δώσω φωνή στους απελπισμένους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο και γίνονται θύματα της μεταφυσικής σκέψης, ένα είδος ψεκασμένης αντίληψης» σημείωσε αρχικά για τον ογκολόγο.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως η υπόθεση αφορά, μεταξύ άλλων, και τον δικό του προσωπικό κύκλο. «Η γυναίκα μου πάσχει από καρκίνο 10 χρόνια. Μέχρι τώρα ακολουθούσε παραδοσιακές ιατρικές μεθόδους, όπως χειρουργεία, χημειοθεραπείες, νοσηλευόταν και με τη δημόσια και την ιδιωτική ασφάλιση και ξαφνικά βρίσκομαι εγώ προ εκπλήξεως να έχω επαφή με ένα κέντρο που είναι στη Θεσσαλονίκη και έχει μία δικτύωση στα Σκόπια, έως και με Ινδία».

«Ακούω περίεργα πράγματα. Εγώ δεν παρεμβαίνω γιατί σαν γιατρός, έστησα κόκκινη γραμμή» συνέχισε ο κ. Κωνσταντινίδης στη σχετική του καταγγελία για τον ογκολόγο στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών δήλωσε πως έχει κινηθεί νομικά κοινοποιώντας την καταγγελία του και στον ιατρικό σύλλογο Θεσσαλονίκης κάνοντας λόγο για μια μέθοδο «που είναι ολιστική, δεν θα είναι ούτε χημειοθεραπεία ούτε ακτινοθεραπεία». «Στη βιβλιογραφία δεν είναι συχνή και θεωρείται όχι μέσα στις οδηγίες ακριβώς. Εγώ έψαξα βιβλιογραφία, δεν την βρήκα, αλλά ακούγεται» υπογράμμισε.

«Δεν μπορούσα να κάτσω στο ιατρείο, σιχαινόμουν»

Περιγράφοντες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούσε το ιατρείο του ογκολόγου στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε πως η «συγκεκριμένη θεραπεία γίνεται μέσα σ' ένα ιατρείο που δεν μπορούσα να κάτσω κάπου, σιχαινόμουν».

«Το λέω με όλη την ευθύνη, ήταν απαράδεκτος χώρος. Μου χτύπησε άσχημα. Πληρώσαμε τις θεραπείες παραπάνω από 45.000 ευρώ. Τα βάλαμε στην τράπεζα των Σκοπίων. Όταν άκουσα Σκόπια, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά» είπε, επίσης.

«Θα ερευνηθεί»

Αναφερόμενος στην υπόθεση ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι «δεν ξέρω κάτι παραπάνω για την υπόθεση, υπάρχουν όμως ερωτήματα»,

«Δεν ξέρω κάτι παραπάνω για την υπόθεση, εκείνο που καταλαβαίνω όμως είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα. Ως γιατρός πχ. δεν κατάλαβα τι είδους θεραπεία ήταν αυτή. Το δεύτερο που δεν κατανόησα είναι σε ποιο στάδιο της νόσου βρισκόταν αυτή η ασθενής. Το τρίτο, αν σταμάτησαν άλλες θεραπείες και το τέταρτο γιατί αυτό που αφορά καταγγελία γιατρού προς γιατρό, δεν υπάρχει ενημέρωση από τα πειθαρχικά όργανα», σημείωσε

Συμπληρώνοντας, ο κ. Εξαδάκτυλος πρόσθεσε ότι «αν η καταγγελία αφορά τις συνθήκες της χημειοθεραπείας, θα ερευνηθεί πλήρως. Αν αφορά την υπερθερμία η οποία είναι η λιγότερη γνωστή μέθοδος στη χώρα μας και η λιγότερη διαδεδομένη, θα πρέπει να πούμε ότι είναι μια παραδεκτή μέθοδος ιατρικά. Είναι μια μέθοδος η οποία δεν αντικαθιστά άλλες θεραπείες, δεν είναι μια μέθοδος η οποία δεν υφίσταται. Δεν είναι πολύ διαδεδομένη γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν την αποζημιώνει στη χώρα μας παρά το γεγονός ότι από το ’12 την περιλαμβάνει στις θεραπείες οι οποίες μπορούν να γίνονται. Απλώς δεν έχει τιμολογηθεί».

Σημειώνεται ότι ο ογκολόγος που καταγγέλλει ο κ. Κωνσταντινίδης, υποστηρίζοντας ότι είναι γενικός χειρουργός, είναι ένας από τους γνωστότερους της Θεσσαλονίκης, με γραφείο στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης, ενώ σε βάρος του δεν εκκρεμούν άλλες καταγγελίες.