Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταθέτει η αθλήτρια κωπηλασίας που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή της

Εξελίξεις στην υπόθεση που τάραξε την πόλη τον περασμένο Νοέμβριο

Παρουσία παιδοψυχολόγου καταθέτει ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεσή της η 18χρονη -σήμερα- αθλήτρια κωπηλασίας που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή της τον περασμένο Νοέμβριο.

Η νεαρή κλήθηκε να περιγράψει όσα σοκαριστικά φέρεται να έζησε επί δύο χρόνια το 2021 και το 2022 από τον άνθρωπο στον οποίο τόσο η ίδια όσο και οι γονείς της είχαν τεράστια εμπιστοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προπονητής φέρεται να βιάζε κατ' εξακολούθηση την ανήλικη κοπέλα, η οποία ζούσε υπό το καθεστώς φόβου, καθώς ο ίδιος κατηγορείται πως εκτόξευσε απειλές σε βάρος της.

Ο 39χρονος σήμερα προπονητής, που βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες, αναμένεται να κληθεί σε απολογία το επόμενο διάστημα. Ο ίδιος πάντως φέρεται να ισχυρίζεται πως όλες οι πράξεις ήταν συναινετικές. Συγκεκριμένα τού έχει απαγγελθεί δίωξη για κατ' εξακολούθηση κατάχρηση ανήλικου σε γενετήσιες πράξεις (από γυμναστή), για βιασμό (τελεσμένο και σε απόπειρα), όπως επίσης και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, τέλεση χειρονομιών και προτάσεων γενετήσιου χαρακτήρα και πρόκληση τρόμου και ανησυχίας (με την επίμονη παρακολούθηση και επιδίωξη διαρκούς επαφής και επανειλημμένων επισκέψεων στο κοινωνικό περιβάλλον της ανήλικης).

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας της νεαρής αθλήτριας, Όθωνα Παπαδόπουλου: