Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίστηκε αυθαίρετο στη μέση του δρόμου στη Σταυρούπολη

Παρά τις προσπάθειες των δημοτικών διοικήσεων του πρώην δήμου Σταυρούπολης ο καταπατητής αρνούταν να αποχωρήσει από το ακίνητο.

Η αρχή του τέλους ήταν σήμερα για μια ιστορία δικαστικής τρέλας στη Σταυρούπολη του δήμου Παύλου Μελά.

Ο λόγος για το αυθαίρετο επί της οδού Καραολή και Δημητρίου, δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής που κατεδαφίστηκε μετά από χρόνια δικαστικών αγώνων, εξαιτίας της επιμονής του καταπατητή να μην αποχωρήσει.

Δείτε εδώ όλο το ιστορικό της υπόθεσης

Παρά τις προσπάθειες των δημοτικών διοικήσεων του πρώην δήμου Σταυρούπολης ο καταπατητής αρνήθηκε να αποχωρήσει από το ακίνητο.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια και επί της αγωγής του δήμου Παύλου Μελά, εκδόθηκε η υπ' αρ. 11588/2018 απόφαση η οποία αναγνώρισε την κυριότητα του Δήμου επί του ακινήτου και επέτρεπε στη δημοτική αρχή να προβεί στην κατεδάφιση και την απομάκρυνση των κατεδαφιστέων υλικών.



Ο πολίτης κατέθεσε έφεση η οποία όμως απορρίφθηκε από το Εφετείο  με την υπ' αρ. 690/2020 απόφαση και έτσι κατέστη  τελεσίδικη και άμεσα εκτελεστή η πρωτόδικη απόφαση.

Οι εργασίες των συνεργείων του τμήματος καθημερινότητας και άμεσης επέμβασης με την υποστήριξη του τμήματος διαχείρισης οχημάτων είναι σε εξέλιξη και περιλαμβάνουν άμεση (εντός εβδομάδος) απομάκρυνση των υλικών, κατασκευή τοιχείου με περίφραξη στα όρια του αθλητικού κέντρου, απομάκρυνση της προστατευτικής μπάρας και αποκατάσταση του οδοστρώματος με άσφαλτο.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης παρέστη στις εργασίες συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Πολεοδομίας Κώστα Πάντση, Καθαριότητας και Οχημάτων Δημήτρη Αθάνατο, Περιβάλλοντος Σάκη Λαζαρίδη και τον Εντεταλμένο Καθημερινότητας Άκη Αράπογλου.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του, ευχαρίστησε τις υπηρεσίες της Πολεοδομίας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Πάντση για τη θετική έκβαση στη μακροχρόνια αυτή περιπέτεια και τόνισε τα εξής:

«Στα πλαίσια της αστικής αναβάθμισης της πόλης μας και της διαχρονικής προσπάθειας για μια πιο ασφαλή και καθαρή πόλη, τα συνεργεία του Δήμου μας γκρέμισαν το ερειπωμένο, ετοιμόρροπο και άκρως επικίνδυνο κτήριο επί της οδού Καραολή & Δημητρίου. Το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελούσε για χρόνια μια οικιστική και περιβαλλοντική πληγή της περιοχής της Σταυρούπολης. Αφού ξεπεράσαμε το τέρας της γραφειοκρατίας, που σε τέτοιες περιπτώσεις βάζει πολυπρόσωπα και πολυετή εμπόδια, καταφέραμε και γκρεμίσαμε το επικίνδυνο κτήριο ενώ ξεκινάμε άμεσα και την απομάκρυνση των συντριμμιών και των λοιπών φερτών υλικών.  Θα ακολουθήσει αποκατάσταση του οδικού άξονα, ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και απόδοσή του προς δημόσια χρήση, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο την αυλαία σε μια χρόνια αυθαιρεσία της πόλης μας».