Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καθημερινότητα οι... φάρσες για βόμβες σε δύο ΕΠΑΛ - Επτά τηλεφωνήματα σε τέσσερις μέρες!

Από την προηγούμενη Πέμπτη οι αστυνομικές αρχές έχουν ειδοποιηθεί μέσω κλήσεων σε επτά διαφορετικές περιπτώσεις για ύπαρξη βομβών σε δύο σχολεία της Θεσσαλονίκης

Όχι και τόσο... αστεία καθημερινότητα έχουν γίνει πλέον τα τηλεφωνήματα για ύπαρξη βόμβας σε δύο Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της Θεσσαλονίκης που τελικά αποδεικνύονται φάρσες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την Πέμπτη 15 έως και σήμερα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου -έξι ημερολογιακές αλλά τέσσερις από αυτές με ανοιχτά σχολεία- οι αστυνομικές αρχές έχουν ειδοποιηθεί σε επτά διαφορετικές περιπτώσεις για ελέγχους σε ΕΠΑΛ της πόλης μετά από σχετικά τηλεφωνήματα! Τα πέντε αφορούσαν το συγκρότημα ΕΠΑΛ στον Ευκλείδη και τα δύο αυτό της Σταυρούπολης.

Από ένα τηλεφώνημα έγινε στον Ευκλείδη και στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης στις 15 Δεκεμβρίου. Δύο κλήσεις έγιναν στον Ευκλείδη την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου. Μετά το... κενό του Σαββατοκύριακου, από ένα τηλεφώνημα υπήρξε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου σε Ευκλείδη και Σταυρούπολη και σήμερα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου ακόμη ένα στον Ευκλείδη.

Τα τηλεφωνήματα αυτά, που εν τέλει αποδεικνύονται φάρσες, προκαλούν την άσκοπη κινητοποίηση των Αρχών αλλά και διακοπή των μαθημάτων καθώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ο χώρος πρέπει να εκκενωθεί ώστε να ελεγχθεί από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ και από αστυνομικό σκύλο ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο.

Σημειώνεται ότι τα τηλεφωνήματα-φάρσες εμπίπτουν στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2022 η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει σε δύο συλλήψεις ανηλίκων οι οποίοι τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση και ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι υπήρχε εμπρηστικός-εκρηκτικός μηχανισμός σε σχολείο στο Κορδελιό.