Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κίνηση στο Καπάνι για σαρακοστιανά-Ξεπούλησαν οι λαγάνες (φωτο+vid)

Μεγάλη προσέλευση στο Καπάνι για τα ψώνια της Καθαράς Δευτέρας - Ουρές έξω από τους φούρνους για μια λαγάνα, άδειασαν τα ράφια από τις 11:00

Αθρόα ήταν η προσέλευση των Θεσσαλονικέων στην αγορά του Καπανίου προκειμένου να προμηθευθούν τα απαραίτητα σαρακοστιανά εδέσματα για το παραδοσιακό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Η αγορά θαλασσινών και οπωρολαχανικών παρουσίασε σημαντική κίνηση το Σαββατοκύριακο που παρέμεινε ανοιχτή, ενώ και σήμερα η αγοραστική κίνηση βρίσκεται σε υψηλούς ρυθμούς σύμφωνα με τους καταστηματάρχες.

Οι τιμές παραμένουν σε προσιτά επίπεδα για τους καταναλωτές, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι υπάρχει κίνηση παρά το ότι η κεντρική αγορά της πόλης απευθύνεται σε καταναλωτές που διαμένουν σε κοντινή απόσταση λόγω των περιορισμών που ισχύουν.

Βέβαια δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πελάτες καταστημάτων που διαμένουν σε μακρινή απόσταση από το Καπάνι και παρήγγειλαν και έλαβαν τα προϊόντα που επιθυμούσαν μέσω delivery.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα μέχρι αργά το μεσημέρι θα είναι ανοιχτά όλα τα ιχθυοπωλεία για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, όπως και οι λαϊκές αγορές (διαβάστε ΕΔΩ ποια καταστήματα είναι σήμερα ανοιχτά).

Ανάρπαστη η λαγάνα

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο σαρακοστιανό τραπέζι παίζει η λαγάνα, το ψωμί της ημέρας. Από νωρίς το πρωί στους φούρνους του κέντρου της Θεσσαλονίκης σημειώθηκε σημαντική κίνηση, αφού σχηματίστηκαν ουρές αρκετών μέτρων έξω από τα αρτοποιεία, αφού έπρεπε να τηρηθούν και οι αποστάσεις λόγω του κορωνοϊού.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι φούρνοι ξεπούλησαν λίγο μετά τις 11.00 και ήταν δύσκολο να βρει το παραδοσιακό ψωμί της Καθαράς Δευτέρας όποιος δεν μερίμνησε νωρίτερα.