Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008 - Τα αιτήματά τους

Ζητούν να ανατραπεί η απόφαση διορισμού εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία στη θέση επιτυχόντων ΑΣΕΠ σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που όριζε ο νόμος

Κινητοποίηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008.

Οι διαμαρτυρόμενοι εξέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο επέδωσαν στο γραφείο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, ζητώντας παράλληλα να πραγματοποιηθεί ραντεβού μεταξύ της επιτροπής των επιτυχόντων και της διευθύντριας Χρυσούλας Κεχαΐδου, ώστε να ακουστούν και να μεταφερθούν τα αιτήματά τους.

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα στο υπουργείο Παιδείας, όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας. Οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008 να ζητούν να «ανατραπεί η αδικία του να διορίζονται εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία στη θέση επιτυχόντων ΑΣΕΠ σε ποσοστό μεγαλύτερο από εκείνο που όριζε ο νόμος, γεγονός το οποίο έχει ήδη κριθεί παράνομο από το ΣτΕ».

Χαρακτηριστικά όπως σημειώνουν στη σχετική ανακοίνωση, «είμαστε οι μόνοι εκπαιδευτικοί που έχουμε κριθεί και έχουμε επιτύχει σε έναν κατά κοινή ομολογία δύσκολο γραπτό διαγωνισμό, τον ΑΣΕΠ 2008, έχοντας αποδείξει στην πράξη πως με συγκεκριμένα και αυστηρά κριτήρια γνωστικής και παιδαγωγικής επάρκειας έχουμε κριθεί άξιοι να εργαζόμαστε στα δημόσια σχολεία».



Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί ΑΣΕΠ 2008 σήμερα, Πέμπτη 26/8 στις 11 π.μ. πραγματοποιούμε κίνηση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας και στις, κατά τόπους, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, προκειμένου να εντείνουμε τις προσπάθειες πίεσης προς το Υπουργείο για την δικαίωση και την αποκατάσταση της εις βάρος μας αδικίας.

Με αφορμή το γεγονός των πρόσφατων διορισμών 11.700 εκπαιδευτικών με κριτήρια που όριζε το προσοντολόγιο του Νόμου Γαβρόγλου (4589/2019), απαιτούμε τη συμπερίληψή μας. Τα μόριά μας από τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ στο νέο προσοντολόγιο Γαβρόγλου δεν συμπεριλήφθηκαν, ενώ υπολογίστηκαν για μοριοδότηση άλλα κριτήρια (π.χ. κοινωνικά κριτήρια) που αποδεικνύουν πόσο αναξιοκρατικό είναι το παρόν σύστημα διορισμών. Πολλοί από εμάς, στο εξής, με το νέο προσοντολόγιο, όχι μόνο δεν έχουν διοριστεί, αλλά και δεν θα προσληφθούν ως αναπληρωτές σε δημόσιο σχολείο.

Είμαστε οι μόνοι εκπαιδευτικοί που έχουμε κριθεί και έχουμε επιτύχει σε έναν κατά κοινή ομολογία δύσκολο γραπτό διαγωνισμό, τον ΑΣΕΠ 2008, έχοντας αποδείξει στην πράξη πως με συγκεκριμένα και αυστηρά κριτήρια γνωστικής και παιδαγωγικής επάρκειας έχουμε κριθεί άξιοι να εργαζόμαστε στα δημόσια σχολεία.

Έχουμε βιώσει την αδικία του να διορίζονται εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία στη θέση επιτυχόντων ΑΣΕΠ σε ποσοστό μεγαλύτερο από εκείνο που όριζε ο νόμος, γεγονός το οποίο έχει ήδη κριθεί παράνομο από το ΣτΕ.

Συνέβη η δεύτερη κατά σειρά αδικία, όταν διορίστηκαν τον Μάιο 2019 μόνο οι ενάγοντες εκπαιδευτικοί (επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008) ανεξάρτητα από τη θέση που κατείχαν στον ενιαίο πίνακα με αποτέλεσμα να αδικηθούν συνάδελφοι με υψηλότερες βαθμολογίες ΑΣΕΠ, άρα και υψηλότερη θέση στον πίνακα, από εκείνους.

Την οφθαλμοφανή αυτή αδικία προσπαθεί με κάθε μέσο να αποσιωπήσει το Υπουργείο που πολλάκις έχει χαρακτηρίσει το θέμα λήξαν παρά τις δικαστικές αγωγές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ζητάμε από όλους να αναδείξουν το ζήτημα των επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008 και να διοριστούν αξιοκρατικά οι εκπαιδευτικοί που έχουμε επιτύχει στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2008.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δικαίωσή μας παρά τις αντιξοότητες και σας καλούμε συμπαραστάτες στο δίκαιο αίτημά μας.