Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κλέφτες καλωδίων εμβόλισαν περιπολικό για να αποφύγουν τη σύλληψη

Οι δύο άνδρες είχαν αρπάξει καλώδια από καταστήματα που βρίσκονταν υπό κατασκευή - Συνελήφθη ο ένας, ο άλλος διαφεύγει

Καλώδια παροχής ρεύματος συνολικού μήκους 45 μέτρων αφαίρεσε ένας 41χρονος με έναν 51χρονο συνεργό του στη Θέρμη χθες τα ξημερώματα που τελικά συνελήφθη έπειτα από περιπετειώδη καταδίωξη, με τον συνεργό να καταφέρει να διαφύγει.

Η κλοπή έγινε από δύο υπό κατασκευή καταστήματα και ο δύο δράστες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται με όχημα στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα, προχώρησαν σε επικίνδυνους ελιγμούς και επιχείρησαν να εμβολίσουν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Ακολούθως,  το όχημα των δραστών ακινητοποιήθηκε και μετά από πεζή καταδίωξη συνελήφθη ο 41χρονος.

Εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα καλώδια, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, πέντε (5) νάιλον τσουβάλια που περιείχαν καλώδια χαλκού από τα οποία είχε αφαιρεθεί το πλαστικό περίβλημα, καθώς και χαλκοσωλήνες.

Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.