Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κωδικός «Καθαρή Πόλη» για τον Στέλιο Αγγελούδη

Άμεση χρηματοδότηση αναζητά ο νέος δήμαρχος - Το φαβορί για το χαρτοφυλάκιο της Καθαριότητας, έμπειρος αυτοδιοικητικός επιστρέφει σε ρόλο συμβούλου

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο επιτελείο του Στέλιου Αγγελούδη για την Καθαριότητα, την οποία ο νεοεκλεγείς δήμαρχος έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα ως πρώτη προτεραιότητα για τη διοίκησή του.

Πέραν, όμως, από τις συσκέψεις, αρκετές ήταν οι φορές που τόσο ο κ. Αγγελούδης όσο και συνεργάτες του επισκέφθηκαν το Αμαξοστάσιο του δήμου Θεσσαλονίκης και τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, προκειμένου να σχηματίσουν όσο το δυνατόν πληρέσετερη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί και την οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν από την 1η Ιανουαρίου.

Το πρόσωπο που θα αναλάβει την Καθαριότητα δεν είναι ακόμα γνωστό αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέλιος Αγγελούδης θα δώσει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο στον Γιώργο Δημαρέλο. Την ίδια ώρα, ένα γνώριμο πρόσωπο στην Καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης και έμπειρος αυτοδιοικητικός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επιστρέψει και να αναλάβει ενεργό ρόλο. Πρόκειται για τον Θανάση Παππά, πρώην αντιδήμαρχο, στην αρμοδιότητα του οποίου επί διοίκησης Μπουτάρη ήταν η Διεύθυνση Καθαριότητας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα έχει θέση συμβούλου στον συγκεκριμένο τομέα, τον οποίο εξάλλου γνωρίζει πολύ καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Αμαξοστάσιο και τον ΣΜΑ επισκέφθηκαν το προηγούμενο διάστημα ο κ. Αγγελούδης και ο κ. Παππάς, ενώ ακολούθησαν αμέσως μετά οι δύο επισκέψεις του κ. Δημαρέλου. Είχαν επαφές με τους προϊσταμένους των δύο Διευθύνσεων Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Ανάλογες συναντήσεις έγιναν και στο γραφείο που έχει στον πρώτο όροφο του δημαρχείου ο κ. Αγγελούδης.

Υπό τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη σύσκεψη για την Καθαριότητα με τους Θανάση Παππά, Γιώργο Δημαρέλο, Κώστα Μπελιμπασάκη, Μαρία Ζουρνά, Χρυσόστομο Καλογήρου και υπηρεσιακά στελέχη. Από τους εργαζόμενους ο νέος δήμαρχος φέρεται να ζήτησε να βάλουν πλάτη και να δείξουν ανοχή για να καθαρίσει η πόλη και να βελτιωθεί η κατάσταση στη Διεύθυνση.

Image

Η κατάσταση στον τομέα της Καθαριότητας χαρακτηρίζεται «άσχημη» από το περιβάλλον του νέου δημάρχου. Το επιτελείο του κ. Αγγελούδη προσπαθεί να καταστρώσει ένα σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπιστεί το μείζον αυτό πρόβλημα και η πόλη θα καθαρίσει.

Πονοκέφαλος για τη νέα διοίκηση είναι τα χρήματα που θα βρεθούν ή όχι στο ταμείο. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ο κ. Αγγελούδης έχει ζητήσει από την κυβέρνηση άμεση χρηματοδότηση, την οποία επιθυμεί να έχει το συντομότερο δυνατό. Μάλιστα, όπως έχει αναφέρει πρόσφατα σε συνέντευξή του, «εφόσον αυτό συμβεί, στους επόμενους μήνες η διαφορά θα είναι ορατή». «Έχουμε την ανάγκη να δούμε καινούργια μηχανήματα. Η πόλη δεν έχει πλυθεί ποτέ. Στα πεζοδρόμια, στους κάδους και στους δρόμους δεν έχει υπάρξει ποτέ ένα πρόγραμμα σκουπίσματος της πόλης», είχε υπογραμμίσει χαρακτηριστικά.

Το θέμα της Καθαριότητας είχε τεθεί και στη συνάντηση του νέου δημάρχου με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος είχε δηλώσει ότι διερευνηθούν «οι τρόποι με τους οποίους η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα μπορούσε να βοηθήσει τη νέα δημοτική αρχή για να δοθεί λύση σε αυτό το ζήτημα που έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών αυτά τα χρόνια».

Σημειώνεται ότι προεκλογικά ο κ. Αγγελούδης παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του είχε μιλήσει για συγκεκριμένο πλάνο με άμεσες δεσμεύσεις όπως την εισαγωγή του θεσμού του «Επόπτη της γειτονιάς», την αξιοποίηση του συνόλου του στελεχιακού δυναμικού του δήμου και την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού.