Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κοσμοσυρροή στα ΚΤΕΛ για το Πάσχα - Υπερδιπλάσια δρομολόγια λόγω και των Τεμπών

Στα 52 από τα 20 ημερησίως έφτασαν τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Αθήνα - Υψηλές πληρότητες καταγράφονται προς όλους τους δημοφιλείς προορισμούς

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στον τερματικό σταθμό των ΚΤΕΛ Μακεδονία, με δεκάδες πολίτες να αναχωρούν κάθε ώρα, προκειμένου να περάσουν το Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή να περάσουν τις διακοπές σε κάποιον δημοφιλή προορισμό.

Η επιβατική κίνηση, μάλιστα, είναι ακόμα πιο αυξημένη σε σχέση με τις αντίστοιχες εορταστικές περιόδους των προηγούμενων ετών, στον απόηχο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, που φαίνεται πως εξακολουθεί να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία των πολιτών, που επιλέγουν περισσότερο να μετακινηθούν με τα λεωφορεία, πάρα με το τρένο. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την επανέναρξη της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Αθήνα από τις 3 Απριλίου, οι πληρότητες των τρένων παραμένουν χαμηλές με τους επιβάτες να προτιμούν τα ΚΤΕΛ που έχουν υπερδιπλασιάσει τα δρομολόγιά τους.

«Έχουμε πάρα πολλή κίνηση. Από τα 18 - 20 δρομολόγια ημερησίως είμαστε πλέον στα 52. Είμαστε οριακά στη δυναμική μας. Το περιμέναμε αλλά όχι σε τέτοιο μεγάλο βαθμό. Προφανώς θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε ο κόσμος να ξεπεράσει τη φοβία», είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης.

Στην απόφασή τους αυτή, όπως ανέφεραν στη Voria.gr πολίτες που βρέθηκαν σήμερα στο ΚΤΕΛ Μακεδονία, συντελεί το γεγονός ότι και τα επιβατικά τρένα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, οπότε ο χρόνος διαδρομής είναι ίδιος, αν όχι μικρότερος με τα λεωφορεία.

Εκτός από το δρομολόγιο προς Αθήνα, με πληρότητες που φτάνουν το 100% αναχωρούν τα λεωφορεία και για άλλες δημοφιλείς πόλεις, όπως η Ηγουμενίτσα, το λιμάνι που οδηγεί στον κορυφαίο για τη Βόρεια Ελλάδα πασχαλινό προορισμό, την Κέρκυρα, ο Βόλος, η Καβάλα και τα Ιωάννινα.