Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαρτυρία-σοκ θύματος ληστείας λίγες ώρες πριν το φονικό στη Λαμπράκη

Ιδιοκτήτρια παντοπωλείου μιλά στη Voria.gr για τις στιγμές τρόμου που έζησε λίγες ώρες πριν την αιματηρή ληστεία σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη

Στιγμές τρόμου έζησε η ιδιοκτήτρια παντοπωλείου το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, λίγες μόνο ώρες, πριν την αιματηρή ληστεία στο κατάστημα ψιλικών επί της Γρηγορίου Λαμπράκη.

Το μικρό παντοπωλείο που βρίσκεται επί της οδού Αγίας Μαρίνης, κάθετη της Λαμπράκη, λίγα μέτρα ουσιαστικά από το ψιλικατζιδικο, έγινε στόχος ληστείας, γύρω στις 5.30 το απόγευμα.

Η μαρτυρία της Κατερίνας στη Voria.gr συγκλονίζει καθώς από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν άνδρα, ο οποίος με την απειλή μαχαιριού της ζήτησε τα χρήματα που είχε στο ταμείο.

«Ήταν περίπου στις 5.30, είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει, και ήμουν καθισμένη στο γραφείο και κοιτούσα το κινητό μου. Ξαφνικά ένιωσα έναν όγκο να με πλησιάζει. Σήκωσα το κεφάλι και είδα έναν άντρα με κράνος και με μαχαίρι να μου λέει: 'τα λεφτά', σηκώθηκα πήγα δίπλα στο ταμείο, το άνοιξα και του τα έδωσα. Την ώρα μάλιστα που του τα έδινε, μου έκανε μια μικρή χαρακιά στο χέρι με το μαχαίρι και αφού πήγε πλάτη μέχρι την πόρτα, κοιτώντας με στα μάτια, άνοιξε την πόρτα και έφυγε προς την Λαμπράκη», αναφέρει η Κατερίνα.

Σύμφωνα με την ίδια, το άτομο φορούσε μαύρα ρούχα, αρβύλες, με το παντελόνι μέσα σε αυτές, και κράνος με φιμε τζαμί.

«Τρομοκρατήθηκα, όταν δε άκουσα αυτό που έγινε στο κατάστημα ψιλικών, έπαθα σοκ. Δεν ανοίγω πλέον το μαγαζί το απόγευμα», σημειώνει και επισημαίνει την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή.

Για έξαρση της εγκληματικότητας κάνουν λόγο και άλλοι κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με περιγραφές στη Voria.gr, πριν λίγες ημέρες, γυναίκα έπεσε θύμα κλοπής μέσα στο σπίτι της, όταν ένας άντρας χτύπησε την πόρτα της, λέγοντας ότι είναι της πολυκατοικίας και του έπεσε ένα ρούχο στο μπαλκόνι, η γυναίκα ανυποψίαστη, πήγα να δει στο μπαλκόνι, με το δράστη να τρυπώνει στο διαμέρισμα και να αρπάζει κάποια λίγα χρήματα που βρήκε.

Κάτοικοι και επαγγελματίες ζητούν να ενισχυθεί η αστυνόμευση και οι περιπολίες στην περιοχή. «Τους στέλνουν να ελέγχουν πιστοποιητικά και μένουμε στο έλεος των κακοποιων», επισημαίνουν.