Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαρτυρίες για τη φονική ληστεία σε ψιλικατζίδικο στην Τούμπα (φωτο)

Τι λένε επιχειρηματίες και περίοικοι για τη ληστεία μετά φόνου σε ψιλικατζίδικο στη Λαμπράκη με θύμα τον 44χρονο υπάλληλο του καταστήματος

Το τελευταίο του μεροκάματο έμελλε να είναι για τον άτυχο άνδρα που εργαζόταν στο ψιλικατζίδικο επί της οδού Γρ. Λαμπράκη και έπεσε θύμα ληστείας μετά φόνου, στη στάση Διαγόρα, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Το μικρό κατάστημα βρίσκεται από την πλευρά της καθόδου της Γρ. Λαμπράκη, ακριβώς μπροστά από τη στάση του ΟΑΣΘ.

Μαρτυρία επαγγελματία στη Voria.gr, που το κατάστημά του είναι ακριβώς δίπλα από το ψιλικατζίδικο, αναφέρει ότι γνώριζε τον 44χρονο, και τον περιγράφει ως έναν άνθρωπο ήρεμο, που δούλευε στο συγκεκριμένο κατάστημα για το μεροκάματο. Σύμφωνα με τον ίδιο, εργαζόταν κυρίως στη βραδινή βάρδια αλλά ερχόταν και άλλες ώρες στο μαγαζί.

Περίοικοι, που δηλώνουν σοκαρισμένοι από το συμβάν, σημειώνουν ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή, με κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα, με την κατάσταση όπως λένε πλέον να ξεφεύγει αφού σημειώνονται και ένοπλες ληστείες.

Το σημείο έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, η οποία συλλέγει κάθε πληροφορία από την περιοχή, που μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Αντέδρασε και τον χτύπησε με τη λαβή του όπλου

Υπενθυμίζεται ότι o 44χρονος τραυματίστηκε σοβαρά τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια της ένοπλης ληστείας από άγνωστο δράστη στο ψιλικατζίδικο.

Ο 44χρονος ημεδαπός έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από χτύπημα που δέχθηκε με τη λαβή του όπλου του δράστη, όταν αντέδρασε και επιχείρησε να τον αποτρέψει.

Διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και λίγο μετά τις 9:00 κατέληξε.

Το θύμα θα εξεταστεί από ιατροδικαστή ώστε να διαπιστωθεί εάν το τραύμα προήλθε από τη λαβή του όπλου ή από πυροβολισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, δεν προκύπτει τραύμα από πυροβολισμό, παρά μόνον από χτυπήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης απέσπασε χρηματικό ποσό από το ψιλικατζίδικο.

Το συμβάν ερευνούν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής.