Skip to main content

Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης: Με την ιαχή «Νικολαΐδης αθάνατος» ξεκίνησαν τα 10.000 μ. (vid)

Με φόρο τιμής στον Ολυμπιονίκη, που χάθηκε τόσο πρόωρα, η εκκίνηση του δρόμου Υγείας του 10ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης

Με το σύνθημα «Νικολαΐδης, αθάνατος» που ακούστηκε από τους δρομείς ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 10.000μ που γίνεται στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νίκος Ζεϊμπέκης, και δεκάδες δρομείς κάθε ηλικίας έφυγαν από την αφετηρία για τα 10.000 μέτρα που αναμένεται να τερματίσουν μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πρώτος ξεκίνησε ο Χρήστος Μπεντιούλης, που είναι ΑμεΑ, συνοδεία της ομάδας «Never Give up». Το συγκινητικό με την ιστορία του Χρήστου είναι πως ο συνοδός του, ο Θωμάς Τάτσιος, βρίσκεται στο νοσοκομείο με σπασμένο το πόδι του και οι φίλοι του συνόδευσαν τον Χρήστο σε αυτόν τον αγώνα. Ο Χρήστος με τον Θωμά έχουν συμμετάσχει σε δύο μαραθώνιους και σε αρκετές ακόμα διοργανώσεις.

Στο πρώτο γκρουπ των δρομέων ακούστηκε το σύνθημα «Νικολαΐδης αθάνατος», αποτίωντας τιμή στον δις Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, που άφησε χθες την τελευταία πνοή μετά από μία άνιση μάχη με έναν επιθετικό και σπάνιο καρκίνο, το καρκίνωμα nut.

Στην εκκίνηση, υπό τους ήχους των κρουστών, εκατοντάδες δρομείς έτρεξαν για καλό σκοπό. Μέσα από τη φετινή διοργάνωση θα ενισχυθεί σημαντικά η προσπάθεια Ενεργειακής Αναβάθμισης της Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Νικητές Αναγνώστου και Παναγιωτοπούλου 

Με χρόνο 30 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα έκοψε πρώτος την κορδέλα του τερματισμού ο Μάριος Αναγνώστου, ο οποίος έβγαλε τα παπούτσια του με το που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού. Ο Μάριος έκανε μάλιστα και ρεκόρ διαδρομής. Δεύτερος ήταν ο Γιώργος Ματζαρίδης με 33:04 αι τρίτος ο Κύπριος Αμιρχών Ρασούλεφ με 34:44.




Από τις γυναίκες με χρόνο 35:12 πρώτη τερμάτισε η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου και ακολούθησε η Μαργαρίτα Φρυγανιώτη με 39:08 και ακολούθησε η Μαργαρίτα Ντίνα με 39:32.



Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκκίνηση: