Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΕ ΛΙΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟ ΕΚΘ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα τιμήσει με μια λιτή τελετή τιμής και μνήμης της ημέρας της Εργατικής Πρωτομαγιάς την ερχόμενη Τρίτη.

Με μια λιτή τελετή τιμής και μνήμης της ημέρας της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με την κατάθεση στεφάνων την ίδια μέρα (4/5/2021) στις 10:30 στο μνημείο του Εργάτη θα προχωρήσει η διοίκηση και τα σωματεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας την Τρίτη 4 Μαΐου 2021.

«Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία τα συνδικάτα προτάσσουμε ξανά τις δικές μας διεκδικήσεις οι οποίες βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της μισθωτής εργασίας. Ανάγκες και διεκδικήσεις για τα εργασιακά δικαιώματα, την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το δημόσιο σύστημα υγείας, την κοινωνική πολιτική και ασφάλιση και την καταπολέμηση της ανεργίας», αναφέρει το ΕΚΘ σε ανακοίνωσή του.

«Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος και παράλληλα αντλώντας δύναμη από τις δικές τους μάχες», συνεχίζει το Εργατικό Κέντρο και προσθέτει «αδιαπραγμάτευτα θέτουμε το 8ώρο στην εργασία. «Γιατί είμαστε άνθρωποι και πρέπει να ζήσουμε», όπως είναι και το βασικό σύνθημα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς».

Το ΕΚΘ καταλήγει τονίζοντας ότι «απαιτούμε σεβασμό της αξίας της προσωπικότητάς μας, σεβασμό στην υγεία και την ασφάλειά μας, σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας, σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε για την προστασία όλων των παραπάνω και για την οχύρωση τους την περίοδο της πανδημικής κρίσης. Μέσα από τα Συνδικάτα και τη Συλλογική εκπροσώπηση δίνουμε τη μάχη απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που διακινδυνεύουν βασικές κατακτήσεις μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ