Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε μαρμάρινες πλάκες τα ονόματα των τριών θυμάτων στο Πάρκο Αθλητικής Φιλίας

Με ενέργειες της δημοτικής αρχής αποκαταστάθηκαν στο Πάρκο Αθλητικής Φιλίας οι ταμπέλες με τα ονόματα των τριών θυμάτων οπαδικής βίας

Τις φθορές που είχαν προκαλέσει άγνωστοι στις 11 Μαρτίου στο πάρκο αθλητικής φιλίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Κλεάνθους, αποκατέστησε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Μόλις δέκα μέρες μετά τα εγκαίνια του πάρκου ανεγκέφαλοι αφαίρεσαν τις ταμπέλες με τα ονόματα των τριών θυμάτων οπαδικής βίας που είχαν τοποθετηθεί σε κάθε ένα ελαιόδεντρο, που φυτεύτηκε στον χώρο, στη μνήμη του Άλκη, του Νάσου και του Τόσκο.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Πάρκο Αθλητικής Φιλίας: Αφαίρεσαν τις ταμπέλες με τα ονόματα των τριών θυμάτων

Με ενέργειες της δημοτικής αρχής οι ταμπέλες αποκαταστάθηκαν αλλά αυτή τη φορά με πιο βαριά κατασκευή. Όπως εξήγησε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, τα ονόματα των τριών θυμάτων χαράχτηκαν πάνω σε μαρμάρινες πλάκες, ο οποίες είναι τοποθετημένες επίσης σε σταθερή βάση.

«Συνεργείο της αντιδημαρχίας εργαζόταν επί αρκτετές μέρες για να γίνει κάποια σταθερή κατασκευή. Πάνω στο μάρμαρο σκαλίστηκαν τα ονόματα των τριών παιδιών και μια ελιά. Δεν θα μπορούν πλέον να το σηκώνουν και να τα αφαιρέσουν», σημείωσε. 

Τα εγκαίνια του Πάρκου Αθλητικής Φιλίας, όπως ονομάστηκε, πραγματοποιήθηκαν την 1η Μαρτίου από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, παρουσία βετεράνων αλλά και νεαρών ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες του Άρη, του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ.

Το σημείο που επέλεξε ο δήμος Θεσσαλονίκης για να γίνει το πάρκο είναι συμβολικό καθώς πρόκειται για τους δρόμους που ο ένας οδηγεί στην Τούμπα και ο άλλος στο Χαριλάου.