Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Μεροκάματο του τρόμου» - Μοτοπορεία διανομέων για το νέο τραγικό δυστύχημα

Οι διανομείς συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας

Την άμεση λήψη μέτρων προστασίας του κλάδου τους ζητούν διανομείς που πραγματοποιούν μοτοπορεία σε δρόμους της Θεσσαλονίκης μετά τον τραγικό θάνατο συναδέλφου τους το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της πόλης.

Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρο τροχαίο σοκ στο κέντρο με θύμα έναν διανομέα (φωτο)

Οι διανομείς νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο ενός ακόμη  διανομέα εν ώρα εργασίας στην άσφαλτο.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «μεροκάματο του τρόμου» και άθλιες συνθήκες με εντατικοποίηση της εργασίας, που, σε συνδυασμό με την έλλειψη χορήγησης μέσων ατομικής προστασίας και εξοπλισμού, οδηγούν σε τραγικές απώλειες ανθρώπινων ζωών.  

Οι διανομείς διεκδικούν: Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, τακτικούς ελέγχους από την Τεχνική Επίθεση Εργασίας, την ένταξη τους στα ΒΑΕ, όπως και να μην εργάζονται κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ο Γιώργος Μπρανίκας, πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες είχαμε τον θάνατο ενός ακόμη διανομέα αλλά και απανωτά ατυχήματα στους δρόμους. «Μιλάμε για το κυνήγι του κέρδους από την πλευρά των επιχειρήσεων, την υπερεντατικοποίηση σε βάρος των διανομέων και τα το σακάτεμα των εργασιακών συνθηκών» επισήμανε.

Στην κινητοποίηση  συμμετέχουν μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, του Συνδικάτου Εργατουπαλληλων Τουριστικων - Επισιτιστικων Επιχειρήσεων, του Σωματείου Εργαζομένων στην E-food, και του Σωματείο Αυτοαπασχολουμενων Διανομέων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

Image
Image