Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μετακίνηση των Ρομά από τα Τσαΐρια ζητά η Εισαγγελέας

Φλέγον το ζήτημα της μετεγκατάστασης των Ρομά που διαμένουν στα Τσαΐρια της Περαίας - Τι συζητήθηκε σε σύσκεψη της Εισαγγελέως με αρμόδιους φορείς

Οριστική και άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον οικισμό Τσαΐρια της Περαίας ζήτησε η Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης με αρμοδιότητα σε θέματα περιβάλλοντος, Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου σε σύσκεψη που είχε σήμερα με εμπλεκόμενους φορείς.

Βασικό θέμα που τέθηκε υπό συζήτηση ήταν η μετεγκατάσταση των Ρομά που διαμένουν στον οικισμό. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι δήμαρχοι Θερμαϊκού και Θέρμης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και εκπρόσωποι των Ρομά, των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τονίστηκε ότι πρέπει να βρεθεί αμέσως χώρος προκειμένου να μετακινηθούν και να εγκατασταθούν οι Ρομά, όπως επίσης ότι υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία οι δήμοι και η Περιφέρεια μπορούν να αξιοποιήσουν για να δρομολογηθεί η μετεγκατάστασή τους. Να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού έχει αποφασίσει τη διοικητική αποβολή των Ρομά από την περιοχή.

Εκπρόσωποι των δήμων και των κατοίκων επισήμαναν πως τα προβλήματα στην περιοχή ολοένα και αυξάνονται με τις διαρκείς καύσεις στον οικισμό, τονίζοντας πως όχι μόνο ρυπαίνεται το περιβάλλον και η ατμόσφαιρα αλλά δημιουργούνται και προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου από τους πυκνούς καπνούς. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Ρομά αρνήθηκαν πως προκαλούν οι ίδιοι τις καύσεις.