Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διακινητές είχαν μεταφέρει γυναίκες από τα σύνορα και τους άρπαξαν λεφτά και τηλέφωνα

Δύο διαφορετικές περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών χθες και σήμερα, σε Δενδροπόταμο και διόδια Μαλγάρων

Στη σύλληψη συνολικά τεσσάρων ανδρών προχώρησαν οι αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την εμπλοκή τους σε υποθέσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Πιο συγκεκριμένα, χθες Πέμπτη, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν τρεις άντρες σε σπίτι στον Δενδροπόταμο, που μετέφεραν τρεις γυναίκες από τα σύνορα της χώρας στην περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης και τους αφαίρεσαν χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ταυτόχρονα, στον αύλειο χώρο της οικίας εντοπίστηκαν επιπλέον τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι άπαντες στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 4.515 ευρώ και το όχημα μεταφοράς, που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης –  Αθηνών, πριν τα διόδια των Μαλγάρων, ένα όχημα με οδηγό 24χρονο αλλοδαπό να μεταφέρει άτομα.

Ο 24χρονος, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο από τους αστυνομικούς, αύξησε ταχύτητα και λίγο αργότερα παράτησε το αυτοκίνητο, προσπαθώντας να διαφύγει πεζός. Ο άνδρας συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ στο όχημα εντοπίστηκαν τρεις επιβάτες, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης και Μυγδονίας αντίστοιχα, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Φωτογραφία αρχείου