Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μετέφερε επτά μετανάστες και τον έπιασαν πριν τα διόδια Ασπροβάλτας - Οι πέντε ανήλικοι

Πριν από τα διόδια Ασπροβάλτας το όχημα ακινητοποιήθηκε και έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά επτά αλλοδαπών

Eπτά μετανάστες -πέντε εκ των οποίων ανήλικους- μετέφερε ένας 25χρονος που συνελήφθη στο πλαίσιο διενέργειας αστυνομικών ελέγχων στην Εγνατία Οδό.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον άνδρα τις βραδινές ώρες χθες.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών αστυνομικών ελέγχων στην Εγνατία Οδό, στο ύψος Κερδυλλίων εντοπίστηκε ΙΧ αυτοκίνητο με οδηγό τον 25χρονο υπήκοο Ιράν, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα.

Στη συνέχεια, πριν από τα διόδια Ασπροβάλτας το όχημα ακινητοποιήθηκε και έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά επτά αλλοδαπών -υπηκόων Ιράκ και Συρίας- (εκ των οποίων 5 συνοδευόμενα ανήλικα) που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. 

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.