Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μια μικρογραφία του Μουσείου Ψευδαισθήσεων στην πλατεία Αριστοτέλους

Το μίνι μουσείο θα βρίσκεται στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της Μητροπόλεως, μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου

Μια ευκαιρία για να δει κάποιος τον εαυτό του από μια διαφορετική οπτική από τη... συνηθισμένη έχει στο μίνι Μουσείο Ψευδαισθήσεων στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πρόκειται για τη... μεταφορά του Μουσείου των Ψευδαισθήσεων σε μια μικρογραφία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου μικροί και μεγάλοι να βιώσουν δωρεάν μοναδικές εμπειρίες, διασκεδάζοντας και βγαίνοντας εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Ο Δημήτρης Σταυρόπουλος, sales marketing executive στα Μουσεία Ψευδαισθήσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σημειώνει στη Voria.gr ότi δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη η δυνατότητα να γνωρίσει και να καταλάβει τι είναι το Μουσείο Ψευδαισθήσεων. «Υπάρχουν πέντε βασικά εκθέματα μερικώς τροποποιημένα από αυτά που υπάρχουν στο μουσείο μας. Ο επισκέπτης μπορεί να αντιληφθεί τι εστί ψευδαίσθηση, να κατανοήσει τις οπτικές και φωτογραφικές ψευδαισθήσεις και κάποια στιγμή να πάει και στο μουσείο να δει πολλά περισσότερα εκθέματα», τονίζει.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Σταθοπούλο, παρότι το mini μουσείο λειτουργεί μόλις μία ημέρα το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλο.

Ο Στέφανος Τανιμανίδης, πατέρας του εμπνευστή του μουσείου της Θεσσαλονίκης Σάκη Τανιμανιδη, με μεγάλη δόση χιούμορ λέει στη Voria.gr «ότι είναι μια ευκαιρία μικροί και μεγάλοι να δουν τον εαυτό τους πάνω και κάτω, ανάποδα και σωστά, όπως δεν τον βλέπουν στην καθημερινότητα τους. Ο κόσμος της πόλης και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν κάτι διαφορετικό που άλλωστε είναι το ζητούμενο για όλους».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το μίνι μουσείο θα βρίσκεται στην Πλατεία Αριστοτέλους στο ύψος της οδού Μητροπόλεως μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.

Πρόκειται για μια δράση του Τμήματος Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μουσείο Ψευδαισθήσεων. Μάλιστα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μια μοναδική επταήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο από τη Celestyal Cruise.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.