Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Μιλάνο με Aegean από 38 ευρώ

Το νέο δρομολόγιο της Aegean, που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Μιλάνο θα ξεκινήσει στις 26 Οκτωβρίου και θα εκτελείται 3 φορές την εβδομάδα.
Το νέο δρομολόγιο της Aegean, που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Μιλάνο, θα ξεκινήσει στις 26 Οκτωβρίου και θα εκτελείται 3 φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή. Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη είναι στις 07:00 με άφιξη στο Μιλάνο στις 08:30 τοπική ώρα και από Μιλάνο αναχώρηση 09:10 με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 12:30. Η Aegean προσφέρει θέσεις στο νέο δρομολόγιο από 38 ευρώ, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση. Οι πτήσεις θα εκτελούνται με Avro jet RJ-100 των 112 θέσεων.

Η κίνηση αυτή της Aegean να καλύψει το κενό που υπήρχε στη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Μιλάνο. Θεωρείται ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη για την πόλη και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, τόσο για τον εμπορικό κόσμο της πόλης ο οποίος παραδοσιακά έχει στενές σχέσεις με το Μιλάνο, όσο και για την τουριστική κίνηση των Βορειοελλαδιτών που επιθυμούν να επισκεφτούν τις ομορφιές της Β. Ιταλίας με τις υπέροχες λίμνες της, τη Ν. Ελβετία στο εκπληκτικό Λουγκάνο αλλά και την κοσμοπολίτικη Κυανή Ακτή. Επίσης προσφέρεται για τουρισμό και shopping στη συναρπαστική πόλη του Μιλάνου.

Παρόλα αυτά, πρέπει να επισημανθεί ότι οι πτήσεις εκτελούνται μόνο 3 φορές την εβδομάδα, γεγονός που αναγκάζει και πάλι πολλούς επιβάτες να πετάξουν μέσω Αθηνών τις υπόλοιπες μέρες, οι ώρες του δρομολογίου του Μιλάνου δεν προσφέρουν βολικές ανταποκρίσεις από το Μιλάνο προς Βρυξέλλες, Παρίσι, Λονδίνο Heathrow, Βαρκελώνη, Λισαβόνα με τη Lufthansa Italia που έχει βάση στο Μαλπένσα και με την οποία η Aegean συνεργάζεται. Αντιθέτως, από Αθήνα και οι δύο πτήσεις κάνουν code-sharing με Lufthansa. Επιπλέον, δεν υπάρχει πτήση την Κυριακή, οπότε αυτόματα αποκλείονται οι μικρές αποδράσεις Σαββατοκύριακου στο Μιλάνο.

Ευελπιστούμε σε μελλοντική αύξηση των δρομολογίων και βολικότερες ώρες πτήσεων.