Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μηνύσεις επαγγελματιών για τα εργοτάξια του Μετρό

Μηνύσεις και αγωγές κατά του Μετρό προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, σημειώνοντας ότι μαζεύονται υπογραφές από τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα εργοτάξια του Μετρό.

Της Χριστίνας Τσερβελή

Μηνύσεις και αγωγές κατά του Μετρό προανήγγειλε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, σημειώνοντας ότι μαζεύονται υπογραφές από τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα εργοτάξια του Μετρό.

«Έτσι όπως δουλεύουν, ούτε το 2020 δεν θα έχουμε Μετρό. Αρχίσαμε να μαζεύουμε υπογραφές από όλες τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα εργοτάξια, προκειμένου να προχωρήσουμε σε μηνύσεις και αγωγές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης, προσθέτοντας ότι όσοι επαγγελματίες ήρθαν σε επαφή με το Επιμελητήριο υποστήριξαν ότι έχουν ενάμισι χρονο να δουλέψουν εξαιτίας των εργασιών του Μετρό.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΕΘ υπογράμμισε ότι οι μηνύσεις θα είναι ξεχωριστές και αρκετές από αυτές θα τις αναλάβει ο δικηγόρος του Επιμελητηρίου, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή ξεκίνησε η καταγραφή των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, ο κ. Ζορπίδης εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υποστηρίζοντας ότι «λέει τρίχες για μεταξωτές κορδέλες», ενώ τον κατηγόρησε ότι μένει μόνο στα λόγια και από πράξεις δεν γίνεται τίποτα.

«Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι επαγγελματίες έχουν ξοφλήσει πια και το Μετρό τους έχει σβήσει όλους», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, σημειώνοντας ότι πρέπει να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ της κυβέρνησης και του Επιμελητηρίου και ζήτησε όσα έταξε ο υπουργός Υποδομών να επιβεβαιωθούν με υπουργική απόφαση.

Ακόμη, ο κ. Ζορπίδης, αναφερόμενος στην εταιρεία Fokas και στα καταστήματα Sprider Stores, υπογράμμισε ότι είναι πολύ λυπηρό να κλείνουν ιστορικά μαγαζιά και να πλήττονται τόσοι εργαζόμενοι, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα λουκέτα καταστημάτων.

«Όλοι ασχολούνται με τη Χρυσή Αυγή, ενώ τα πραγματικά προβλήματα δεν έχουν λυθεί. Αυτοί που λένε ψέματα στον κόσμο, πρέπει να πάνε φυλακή», πρόσθεσε.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΕΘ  επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος του 2013 αναμένεται να μεταφερθεί το Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες και το Επιμελητήριο είχε επαφές για το θέμα με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον στρατηγό της αστυνομίας.

Τέλος, ο κ. Ζορπίδης χαρακτήρισε γάγγραινα το παρεμπόριο, υποστηρίζοντας ότι και αυτό ευθύνεται για την κατάντια της αγοράς και πρέπει να υπάρξει άμεσα λύση.