Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μπάχαλο με την αυριανή απεργία στον ΟΑΣΘ

Μπάχαλο επικρατεί με το αν τελικά οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα προχωρήσουν σε απεργία αύριο Πέμπτη - Σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδικάτου

Άγνωστο παραμένει μέχρι αυτήν την ώρα αν αύριο τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα βγουν κανονικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Λίγες μόλις ώρες πριν ξεκινήσει η βάρδια το πρωί της Πέμπτης, κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά πραγματοποιηθεί η απεργιακή κινητοποίηση που ανακοίνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ και σήμερα κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα αργά το μεσημέρι το Συνδικάτο δεν αναφερόταν τίποτα για τη στάση των εργαζομένων μετά τη δικαστική απόφαση, παρά μόνον ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα μας» και πως «στα νομικά εμπόδια για το δικαίωμα μας στην απεργία, το Συνδικάτο μας ενήργησε για την πλήρωση όλων των προϋποθέσεων».

Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, διέρρευσε άλλο έγγραφο του Συνδικάτου το οποίο ανέφερε ότι η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα γίνει κανονικά και καλούσε να παρευρεθούν «όλοι την Πέμπτη 14 Απρίλη στη μεγάλη συγκέντρωση στην Αριστοτέλους στο Άγαλμα Βενιζέλου και ώρα 11:00».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το διοικητικό συμβούλιο και οριστική απόφαση για την απεργία αναμένεται αργότερα.

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να εφαρμόζονται, είπε από την πλευρά του στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, και «ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του». «Δεν μπορούν να παίζουν με τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε.