Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ συλλήψεων αλλοδαπών χωρίς έγγραφα - Χειροπέδες και σε διακινητή

Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης συνέλαβαν έναν 32χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών καθώς και 10 ακόμα άτομα χωρίς έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Συνελήφθη 32χρονος με καταγωγή από τη Συρία  που μετέφερε παράνομα τέσσερις ομοεθνείς του, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Το όχημα του άνδρα εντοπίστηκε στο πλαίσιο περιπολιών στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στο ύψος του κόμβου Κερδυλλίων από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Ο οδηγός στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οχήματος μεταφοράς. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια και συνελήφθησαν συνολικά δέκα άτομα, καθώς δεν διέθεταν τα απαιτούμενα, νομιμοποιητικά για την παραμονή τους στη χώρα, έγγραφα.