Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Διαμαρτυρία αγροτών: Μπλόκο στα τρακτέρ από την αστυνομία

Οι αστυνομικές δυνάμεις τα σταμάτησαν στη Χαλκηδόνα, παρότι, σύμφωνα με τους αγρότες, υπήρχε συμφωνία να επιτρέψουν τη διέλευση 20 οχημάτων.

Μπλόκο στα τρακτέρ των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας που είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη έστησε η αστυνομία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τα σταμάτησαν στη Χαλκηδόνα, παρότι, σύμφωνα με τους αγρότες, υπήρχε συμφωνία να επιτρέψουν τη διέλευση 20 οχημάτων. Πλέον οι αγρότες κατευθύνονται στη Χαλκηδόνα, όπου αποφάσισαν να αποκλείσουν τον κόμβο.

«Εδώ και 3-4 μέρες έχουμε ανακοινώσει μια διαμαρτυρία που θα κάναμε στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Είχαμε μια συμφωνία με την αστυνομία να έρθουν συμβολικά 20 τρακτέρ από τα Γιαννιτσά και το Πολύκαστρο. Η συμφωνία δεν τηρήθηκε, τα έχουν σταματημένα στην Χαλκηδόνα. Υπάρχει κόσμος εκεί, πηγαίνουμε τώρα και εμείς, ώστε να συμπαρασταθούμε στους συναγωνιστές μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θέρμης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η σημερινή διαμαρτυρία στον ΟΠΕΚΕΠΕ είχε ως αντικείμενο την ηλεκτρονική δήλωση των ενοικιαστηρίων. «Ο συγκεκριμένος φορέας είναι αυτός που καταθέτουμε τις δηλώσεις μας και ήρθαμε για ένα και μοναδικό αίτημα, για τα ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια που τα κάνανε υποχρεωτικά μέχρι 31 Μαΐου. Θα μείνει το 30-40% της ελληνικής γης αδηλωτο. Θα χαθούνε πόροι. Ποιος θα αναλάβει το πολιτικό κόστος δεν ξέρω», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι κινητοποιήσεις έχουν αρχίσει ή προγραμματίζουν οι αγρότες όλης της χώρας που ζητούν μεταξύ άλλων κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, μείωση του κόστους παραγωγής και μέτρα για την ελάφρυνσή τους από τις αυξήσεις του κόστους ενέργειας.