Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι φοιτητές για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και την επέμβαση της αστυνομίας στη Νομική (φωτο+video)

Φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την πρωινή επέμβαση της αστυνομίας στη Νομική του ΑΠΘ

Με πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης φοιτητές διαδηλώνουν ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται για την επέμβαση της αστυνομίας το πρωί της Δευτέρας, που είχε στόχο τη λήξη της κατάληψης της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε: Κατάληψη Νομικής ΑΠΘ: Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν οι φοιτητές μετά την επέμβαση της ΕΛΑΣ

Οι διαδηλωτές κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα όπως «Με όπλο την κατάληψη ανοίγουμε τον δρόμο» και άλλα, που δηλώνουν την αντίθεσή τους στα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Το κεντρικό τους πανό αναφέρει «Ούτε βήμα πίσω-Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια», ενώ υπάρχει και η φράση «Γκλαβίνη παραιτήσου», που αναφέρεται στον κοσμήτορα της Νομικής Σχολής.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίς το πρωί σήμερα, δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποίησαν έφοδο στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Σκοπός ήταν να τερματιστεί η κατάληψη των φοιτητών που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Οι φοιτητές απομακρύνθηκαν από το εσωτερικό του κτηρίου και λίγη ώρα μετά το ανακατέλαβαν.

Το νομοσχέδιο για την Παιδεία που αμφισβητούν έντονα οι φοιτητές, βρίσκεται στις τελευταίες ημέρες στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.

Image